Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN MI6

Keramička pozadina, 6GB RAM-a, dvostruka kamera i odlična cijena za borbu sa Samsungom i Appleom

mi6 kolaž
Foto: Xiaomi
1/7
19.04.2017.
u 11:20

Ispod prednjeg stakla nalazi se 'ultrasonični' skener otiska prsta što bi trebalo ubrzati vrijeme provjere otiska ali i povećati uspješnost skeniranja.

Nakon što se dugo nagađalo kada će Xiaomi predstaviti svoju novu perjanicu danas je došao taj dan. U Pekingu je tako otkriven i u prodaju pušten dugoočekivani Mi6.

Zasigurno najveći adut u borbi sa Samsungom i Appleom je početna cijena ovog kineskog mobitela koja iznosi 360 dolara, a povećava se s izborom količine memorije za pohranu. Najskuplja verzija je ona sa 128GB-a i keramičkom pozadinom, a okvir leća napravljen je od 18-karatnog zlata. Za tu verziju treba izdvojiti oko 435 dolara.

Glavne značajke su radna memorija od čak 6GB, ekran veličine 5,15 inča kao i dvostruka kamera (12 MP) na poleđini mobitela. Pokreće ga Snapdragon 835, a odlikuje ga i 'jednostavan i čist dizajn'. Mobitel je zaobljen kako bi bolje prianjao kod držanja.

Ispod prednjeg stakla nalazi se 'ultrasonični' skener otiska prsta što bi trebalo ubrzati vrijeme provjere otiska ali i povećati uspješnost skeniranja.

Dvostruki zvučnici stvaraju stereo efekt što bi posebno trebalo oduševiti one koji vole gledati filmove na mobitelima. Baterija ima prilično velikih 3350mAh što je pohvalno s obzirom na veličinu mobitela.

Mobitel je dostupan u bijeloj, crnoj i plavoj boji, a tu je i posebna srebrna edicija uređaja 'koja pruža potpuno drugačiji osjećaj'.

Cijene koje su objavljene gore u tekstu na žalost neće se odnositi i na Hrvatsku. Trgovci će zasigurno staviti veće cijene, a morate računati i na davanja ako ga planirate naručiti putem interneta iz Kine.

>> Xiaomi predstavio novu 'zvijer' s kojom kreće u borbu s najboljim mobitelima

>> Njihovi vrhunski mobiteli jeftiniji su od konkurencije, evo kako to utječe na tvrtku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije