Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ADUTI SAMSUNGA

Hoće li uskrsnuli Galaxy S6 i S6 Edge uhvatiti korak za iPhoneom?

samsung
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.03.2015.
u 23:36

Ovo je nešto najbolje što smo ikad dosad kreirali - poručio je samouvjereno šef Samsunga Jong-Kyun Shin.

Novim jakim modelima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge Samsung je tržištu i korisnicima poručio da je opet - cool. Nakon što je prošlogodišnji model S5 polučio manje uspjeha, te Note 4 praktički preuzeo primat u Samsungovoj obitelji smartphonea, sada se korejski div ipak odlučio posvetiti svojem najpotentnijem adutu.

- Ovo su najbolji mobiteli. Ne samo da imaju najbrži procesor, najbolje kamere, nego je i prvi uređaj ovakve vrste. Baterija će se puniti brže nego ijedna druga. Ovo je nešto najbolje što smo ikad dosad kreirali - poručio je samouvjereno šef Samsunga Jong-Kyun Shin.

Ništa manje Samsung nije ni smio isporučiti ako se namjerava vratiti u oštru utrku s Appleom koji je Korejcima odmakao uspjehom s modelom iPhone6.

A što to nude S6 i S6 Edge? Odmah je zamjetan korak naprijed u dizajnu, Samsung se konačno odreknuo plastičnog kućišta i okrenuo metalu i staklu, a rezultat je impresivan dizajn. Imaju ugrađenu bateriju koja se više ne može mijenjati (kao što je i na iPhoneu), što se možda i neće svakome svidjeti. A sada više nema ni ulaza za dodatnu SD karticu. Samsung se odlučio za procesor svoje izrade - 64-bitni osamjezgreni Exynos. Oba modela krasi Quad HD Super AMOLED ekran od 5.1 inča.

U Samsungu tvrde da se u samo 10 minuta punjenja baterije može osigurati četiri sata rada, te da se puna napuni dvostruko brže nego na iPhoneu! Također, rade iskorak u kvalitetnijem rješenju za bežično punjenje.

Najveća razlika između dva modela je što Edge ima zakrivljen ekran, na obje strane (Note 4 je zakrivljen na jednoj strani), što omogućava dodatni efekt na rubovima uređaja (na primjer kod poziva ili izlistanih vijesti).

Kamera obično nije bila problem, nego prednost na Galaxy seriji, a tako je i sada, obje su kamere impresivne. Stražnja ima 16 MP, a prednja 5 MP. Obje funkcioniraju odlično i u uvjetima slabog svjetla zahvaljujući leći koja propušta više svjetla nego na konkurentskim modelima. Zanimljiva, ali i vrlo praktična opcija je i brzina pokretanja kamere, naime, u Samsungu ističu da se njihova kamera može pokrenuti za samo 0,7 sekunde!

Također, ostvaren je i iskorak u olakšanom procesu kupnje preko mobitela, te zaštiti podataka pritom, što bi trebalo zaživjeti u skorim mjesecima. Modeli izlaze na tržište od 10. travnja.

No, ključno je pitanje hoće li novi modeli uhvatiti korak za iPhoneom?

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

>>U trendu su zakrivljeni i pametni televizori

Komentara 4

Avatar dras32
dras32
00:32 02.03.2015.

Tesko moze itko uhvatit korak s Applom jer je postao nesto kao nova religija sa sljedbom iako realno ima i boljih.Cak je Samsung sa svojom kupnjom LoopPaya i preimenovanjem u SamsungPay opalio poprilicnu šamarčinu Applu jer je u novi S66 ugradio i magnet i nfc,iPhone ima samo nfc,u prijevodu,za Apple pay treba promjeniti kompletnu infrastrukturu,novi nfc pos uređaji na prodajnim mjestima.Samsung sa ugrađenim magnetnim sustavom sluzi kao magnetna karta na karticama i moze se koristit na postojecim pos uređajima bez novih ulaganja a radit ce i na novim nfc pos uređajima.Na papiru,SamsungPay je u prednosti.

KA
Karas
10:52 02.03.2015.

to je isto kao i pitanje"koji je auto bolji,mercedes ili bmw ???"" vozaci bmw ce uvijek reci da je bmw bolji a vozaci mercedesa da je mercedes bolji....svaka daljnja diskusija je gubljenje vremena za sve!!

VE
velist
10:26 04.03.2015.

Držim da ću još uvijek ostati na svom S3, sve u svemu skoro ništa bitno ne gubim, a u džepu mi ostaje najmanje 6k kn ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije