Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chairless Chair

Futuristički egzoskelet okončat će muke radnika na pokretnoj traci

Chairless Chair
Foto: Screenshot Youtube
1/2
25.08.2014.
u 09:43

Uređaj se remenjem veže za bokove i bedra, a korisnik samo zauzme željenu poziciju i uključi ga

Radnici na pokretnoj traci često provode većinu svog radnog vremena stojeći, što je naporno i ostavlja brojne dugoročne negativne posljedice na zdravlje. Noonee, startup sa sjedištem u Zürichu, želi im olakšati život.

Njihovo je rješenje Chairless Chair - ili stolica bez stolice - nosivi egzoskelet koji je moguće "zaključati" u jednoj poziciji kako bi pružao oslonac tijekom rada. Uređaj se remenjem veže za bokove i bedra, a korisnik samo zauzme željenu poziciju i uključi ga. Chairless Chair s jednom baterijom od 6 V može raditi 24 sata.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Nooneea, 29-godišnji Keith Gunura, kaže kako je na ideju za uređaj došao kada je kao 17-godišnjak radio u britanskom pogonu za pakiranje.

- Stajanje satima uzrokuje veliku bol u nogama, ali većina radnika vrlo rijetko ide na pauze i rijetko dobivaju stolice jer zauzimaju previše mjesta. Stoga sam pomislio kako je najbolje izravno na sebe zavezati nenametljivu stolicu - objasnio je Gunura za CNN.

Njihov proizvod privukao je pažnju velikih igrača. U rujnu bi trebalo započeti testiranje Chairless Chaira u BMW-ovoj tvornici u Njemačkoj, a kasnije tijekom godine i u Audiju.

 

>> Roboti će postati liječnici, odvjetnici i knjigovođe

>> Stiže SmartPal VII – lako pokretni robot koji čisti kuću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije