Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Evo koliko će vam operateri naplatiti zamjenu SIM kartice

Foto: Mobil.hr
1/2
03.04.2014.
u 13:14

Web portal Mobil.hr istražio je treba li korisnik pri zamjeni svoje ispravne mini SIM kartice za novu micro/nano SIM karticu platiti novčanu naknadu od čak 50 kuna

U početcima mobilne telefonije koristili smo SIM kartice, u drugoj polovici 90-ih stigle su mini SIM da bi Apple 2010. godine na modelu iPhone 4 smanjio dimenzije (micro SIM). Apple je „zaslužan“ za još jedno smanjenje - u iPhoneu 5 morate koristiti nano SIM. Iako su telefoni sve veći, SIM kartice postaju sve manje.

Web portal Mobil.hr istražio je treba li korisnik pri zamjeni svoje ispravne mini SIM kartice za novu micro/nano SIM karticu (zbog korištenja u telefonu u kojem format njegove trenutne SIM kartice nije podržan), platiti novčanu naknadu od čak 50 kuna.

 - Bonbon zamjenu SIM kartice ne naplaćuje niti prepaid niti postpaid korisnicima

 - Hrvatski Telekom će vam zamjenu naplatiti 50,82 kuna

 - Tele2 uslugu promjene SIM kartice naplaćuje 20 kuna

 - MultiPlus mobile zamjenu SIM kartice ne naplaćuje i zamjena je u bilo kojem slučaju besplatna

 - U Tomatu jednokratnu naknadu za zamjenu SIM kartice i za prepaid i za postpaid korisnike ne naplaćuju, ukoliko se SIM kartica mijenja u drugi format zbog korištenja u novom mobilnom uređaju. Inače, Tomato naplaćuje jednokratnu naknadu od 20,33 kuna u drugim slučajevima (pretpostavljamo, u slučaju kada je npr. SIM kartica oštećena korisnikovom krivnjom)

 - Vipnet će prepaid i postpaid korisnicima besplatno zamijeniti SIM karticu u slučaju da ste kod njih kupili mobilni telefon za koji vam treba SIM kartica drugačijeg formata. Inače se zamjena naplaćuje 50,82 kuna, ali samo prepaid korisnicima, dok je pretplatnicima besplatna bez obzira gdje je telefon kupljen.

>> Dvostruko više aktivnih SIM kartica nego stanovnika

Komentara 3

KE
kenedy
13:49 03.04.2014.

Pa,naravno da su go***ri iz HT-a najskuplji.....

MZ
marko.zorica01
18:32 21.01.2017.

Samo da vas pitam ako ja sad imam sim karticu od t com-a a zelim kupit samo mobitel u npr.tele 2 jel ja mogu ubacit sim u taj mob iako je sim od t com-a

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
09:13 05.04.2014.

U Nemaökoj svako ko prodaje sim kartice bilo kog operatera i prodaje mobitele ima klješta gde ubaci običnu sim karticu i kao na presu odseče karticu na dimenziju mikro bez ikakve nadohnade. Moće svako da svoju sim pretvri u mikrom pretvri u mikro ali onda ima mali problem da je kasnije stavi u telefon gde je sim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije