Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRANJE

Evo kolika je sila zapravo potrebna da se iPhone 6 savije

iPhone
Foto: Screenshot Youtube
1/2
28.09.2014.
u 17:16

U testiranju su sudjelovali i konkurentski smartphonei, kao i stariji iPhone 5

Optužbe da se novi modeli iPhonea prelako savijaju pod pritiskom proširile su se svijetom, a slučaj je dobio naziv Bendgate. Međutim, u Appleu i dalje tvrde da je riječ o pretjerivanju te da se savijanje pri normalnoj upotrebi događa iznimno rijetko.

Tko je u pravu? Slučaj su istražili u neprofitnoj potrošačkoj organizaciji Consumer Reports, koji su pomoću posebnog stroja ispitali kolika je sila zapravo potrebna da se smartphonei trajno saviju.

Pogledajte video i otkrijte kako su Appleovi iPhonei 6 i 6 Plus, ali i konkurentski smartphonei i stariji iPhone 5, prošli na testiranju:

 

>> Oglasili se iz Applea – evo što kažu o savijanju ekrana novog iPhonea!

>> Novi iPhonei stigli u Rusiju: 'Jedva čekam da se savija u mojim hlačama'

Komentara 16

Avatar possibilis
possibilis
19:08 28.09.2014.

Za te pare ima bit otporan na vodu, vatru, idiotizam i nestrucnost. Sve zajedno.

DU
Deleted user
21:07 28.09.2014.

Ovaj test je lula jer je bitna površina pritiska. Primjerice, toliki točkasti pritisak ne izdrži ništa! A dodatno i veličina poluge (razmak između potpornja) što kod većih mobitela igra veliku ulogu. Pa opet ispada da je novi iPhone 2-2.5 putata slabiji, odnosno savitljiviji od ostalih.

IV
Ivanveliki
19:53 28.09.2014.

" u Appleu i dalje tvrde da je riječ o pretjerivanju te da se savijanje pri normalnoj upotrebi događa iznimno rijetko"... iznumno rijetko??? pa za tu cijenu bi trebao bit neunistiv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije