Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIMENOVANI IZVOR

Apple radi na iPhoneima s većim i zakrivljenim ekranima?

iphone 5c
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.11.2013.
u 23:10

Modeli će navodno imati ekrane od 4,7, odnosno 5,5 inča i bit će dosad najveći iPhonei

Samsung i LG nedavno su predstavili pametne telefone sa zakrivljenim ekranima, a navodno sada nečemu sličnom radi i Apple. Kako piše Bloomberg pozivajući se na neimenovanu "osobu upoznatu s planovima", Apple razvija nove modele iPhonea, uključujući i one s većim i zakrivljenim ekranima i poboljšanim senzorima koji mogu detektirati različite razine pritiska.

Dva modela, koja bi trebala biti predstavljena u drugoj polovici iduće godine, imat će veće ekrane sa staklom koje je na rubovima zakrivljeno prema dolje. Modeli će navodno imati ekrane od 4,7, odnosno 5,5 inča i bit će dosad najveći iPhonei. Time će se približiti konkurentskim uređajima s operativnim sustavom Android koji su poznati po većim ekranima, poput Samsungova Galaxy Notea 3 s ekranom od 5,7 inča.

Neimenovani izvor rekao je kako su novi modeli još uvijek u fazi razvoja te da planovi još nisu dovršeni. Dodao je kako će najvjerojatnije biti predstavljeni u trećem kvartalu iduće godine. Glasnogovornica Applea Natalie Kerris nije htjela komentirati ove navode.

Podsjetimo, Apple je u rujnu predstavio nove modele iPhonea - 5S, koji predstavlja vrh ponude, i povoljniji 5C, a oba uređaja imaju ekrane od 4 inča. Prvi model iPhonea imao je 3,5-inčni ekran, a prvi i zasad jedini rast displaya dogodio se tek na modelu 5, koji je predstavljen u rujnu 2012.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:45 12.11.2013.

nemaju ništa novog za ukrasti pa moraju povećavati sam mobitel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije