Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Lobby Food & Mood

Uz ovakvu ponudu LFM-a bedasto je išta kuhati doma

Lobby Food & Mood
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/8
13.10.2015.
u 11:03

Često sam se pitao postoji li negdje u blizini restoran u kojem mogu pojesti nešto kvalitetno i povoljno te, naravno, ponijeti kući par porcija za svoje uvijek hipoglikemične ukućane. Svakodnevno kućno nakuhavanje može demotivirati i najmaštovitije kuhare. Bez obzira na to što pomno pazim da moje potomstvo papa zdravu hranu, često se nalazim u nedoumici što im ponuditi a da me ne proglase moronom.

Situacija se, izgleda, mijenja nabolje, bar što se našeg glavnog grada tiče. Pojavio se niz restača s tako kvalitetnom ponudom da je gotovo imbecilno doma kuhati za najmilije. Pri samom vrhu ponude nalazi se i popularni Lobby Food & Mood, koji ću odsad od milja jednostavno zvati LFM. Lijen sam, znam. LFM je restoran s najvećim prometom u radijusu od nekoliko kilometara kvadratnih, koliko sam uspio detektirati stanje u metropoli. Ako se ondje pojavite u doba ručka, bit će vam jasno o čemu govorim. Red je otprilike kao da se nešto dijeli besplatno. Iskusnom gastro-dijagnostičaru bit će odmah jasno zašto.

Pri samom pogledu na hranu koja se nudi, primijetit ćete da sve sliči bogatom švedskom stolu, s kojeg ne znate što biste prvo izabrali. Meni je odmah za oko zapela tuna. Steak od te ribe koja mi je virila iz rožnice bio je idealno termički obrađen, ni previše, ni premalo. Znao sam je papati u tzv. vrhunskim ribljim restačima i čuditi se kako im je uspjelo kremirati dotičnu. Bila je tvrda kao potplat, a izgledala je kao pokisla cjepanica.

U LFM-u tuna je u najboljem svom izdanju. Mnogima se to čini bezazlenim zadatkom, ali iz svog iskustva znam da za pripremu tune treba veliko znanje. Papao sam i meso u saftiću s mahunama & friends i moram reći da je sjajno. Meso je bilo mekano i divne boje te lako topivo u ustima. Kuhari su očito iskusna škvadra koja može zadovoljiti svačiji ukus. A svi znamo da je to najteža zadaća. LFM je između ostalog lokal na tri floora. Imaju self-service restač, a la carte restač i kafić s velikom terasom za nikotinsku zajednicu. Ovakvi restorani su jack-pot za sve nas brzoživuće jedinke i bilo bi pametno da ih je što više.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije