Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restaurant Pauza

Priuštite si Pauzu, gdje vas relaksiraju hranom i ugođajem

Restaurant Pauza
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/14
06.10.2015.
u 11:55

Jedna od ljepših riječi uopće. Pauza. Čak i pišući o restoranima, osjećam potrebu uzeti pauzu. Lijepo je i kad vam kći kaže da će upisati pauzu na faksu jer je prenapeta. Imat ćete više vremena za druženje. Kakva li je tek povlastica biti na pauzi u restoranu Pauza. Jedan je to od restorana koji su, otvorenjem u centru naše prijestolnice, nama olakšali živote.

Ovih dana esto sam promišljao kako je puno isplativije i kvalitetnije hraniti se u dobrim restoranima. Tim više što su zaista povoljni, a o ponudi da ne govorim. Do prije petnaestak godina bilo je gotovo neizvedivo odabrati restač kojem ćete pokloniti povjerenje. Pauza je jedan od onih koji me podsjećaju na strane lokale u koje smo ulazili i bili ljubomorni na relaksiranu ekipu koja je ondje uživala. Normalno da su bili relaksirani kad nisu trebali doma dinstati, prati tanjure, vući tone vrećica...

A u Pauzi još paze i na vaše zdravlje. Obroci su lagani, dizajnirani stručnom rukom chefa... Izbor je širok i jedinstven, od predjela poput, primjerice, uštipaka “Pauza”, divne kombinacije bundeve, svježeg sira i gorgonzole, do mariniranih kozica s rikolom, vrganjima i baby mozzarellom... Probao sam njihove kombinacije iz woka koje i inače obožavam jer spajaju najbolje od naše kuhinje s istočnjačkim tehnikama.

Fusion se u Pauzi pokazao vrlo uspješnim, što je, nažalost, rijedak slučaj. Neukima se to čini jednostavnim rješenjem, ali malo jači igrači znaju da je spajanje Dalmacije i Istoka teška disciplina. Njihov wok je savršeno izbalansiran - od točnog omjera namirnica i tjestenine do preciznog udjela termički obrađenog povrća i povrća julienne...

Kad bih krenuo u nabrajanje zanimljivih jela koja nude, imao bih nezahvalnu zadaću. Od pačjih prsa u kremi od kestena s domaćim valjušcima do tuna steaka na podlozi od pistacija s cvjetovima artičoke... Spoj jednostavnosti i bogate mašte. Osim toga, imaju veliku terasu vrlo ugodnog izgleda te unutrašnjost koja će vas oduševiti jednostavnošću i ukusom. Savjet dana - priuštite si Pauzu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije