Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LATERAL FINE FOOD

Poslužuju takve kreacije da ne znaš bi li im se više divio okom ili nepcem

LATERAL FINE FOOD
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
13.11.2016.
u 10:54

U novoizgrađenom poslovnom centru u Strojarskoj, između nebodera i moderno uređenog trgića, sa strane, kako mu i ime govori, smjestio se fine food restoran “Lateral”. Čim u njega kročite, zapuhne vas neka toplina, kao da iz bučne gradske vreve uđete u prostor u kojemu je netko stisnuo “mute”. Uređen je vrlo moderno, poput restorana s Pinteresta. Mjesto mira koje je “narušeno” laganom revijalnom glazbom iz zvučnika.

Malo me podsjetilo na restorane vrhunskih hotela pa vas tako odmah pri ulazu dočekaju nasmijana lica konobarica. Ovdje možete popiti usputno piće, kavu ili čaj na brzinu, ali i uživati u ukusnom ručku ili večeri koje se temelje na modernoj i tradicionalnoj kuhinji. U ponudi se nalazi 60 etiketa odličnih vina, a tu su i neizostavni gableci pripremljeni i prezentirani na potpuno moderan način.

Kuhinju vodi poznati chef Gregorio Mannucci, čija jela u dnevnoj ponudi više nalikuju na à la carte. Moji ravioli punjeni telećom jetrom i gljivama uz gusti umak od sira izgledali su kao pravi “modern art” na tanjuru, a ni okus nije bio manje dojmljiv. Uslijedio je file brancina s pireom od buče i povrća u woku, koji je također serviran s visokom dozom estetike.

Dođe ti da se više diviš jelu gledajući ga nego kušajući. Najviše se naručuje “business menu”, koji se mijenja svaka dva tjedna, a kuhinja im se temelji na zdravim, hranjivim namirnicama koje ne padaju teško na želudac, što je dobrodošlo poslovnjacima koji su česti gosti restorana. Lateral se može pohvaliti i staklenim vrtom u kojem se može uživati cijele godine.     

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije