Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN SALUT

Ozbiljna se gastrokuća prepozna po kroketima, a i “Vitezov bodež” je hit

Restoran Salut
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/10
27.10.2016.
u 09:30

Ako volite meso s roštilja na drveni ugljen, svakako morate posjetiti restoran Salut, bivši Šparka. Baš sam došao na početak marende kada još nije bilo previše ljudi, lijepo se smjestio u rustikalno uređenom interijeru i čekao svoj gablec. Iznenadila me prostranost restorana i zaista kao da sam odlutao u neki tradicionalni irski pub.

Ovaj put uživao sam u puretini u umaku od kadulje i pršuta s domaćim kroketima, što i nisam očekivao u meniju gableca, dnevnih jela. Naučili su me da se pravi restorani prepoznaju po rižotu, a u ovom slučaju mogu parafrazirati da se za mene po kroketima može zaključiti je li riječ o ozbiljnoj gastrokući ili ne.

Salut je demonstrirao svoju kvalitetu upravo na kroketima koji su bili tjestasti i kompaktni. Porcije su izdašne i zaista se gladan čovjek poput mene može dobro najesti, i to za prihvatljive cijene. U međuvremenu se pub dupkom napunio, a susretljivo osoblje iznenadilo me i posebno priređenim jelom pod imenom “Vitezov bodež”. Uvijek me oduševljava način serviranja jela, a u ovom je slučaju na metalnoj kuki visio bodež nataknut kombinacijom sočnih dijelova bifteka, lungića i piletine s pancetom, lukom i paprikom uz dodatno serviran prženi krumpir i šampinjone sa žara.

Na stolu su se odjednom našla i BBQ svinjska rebarca s fenomenalnim umakom, pa se na kraju gablec pretvorio u pravi obilni ručak. Da je bilo mjesta, ne sumnjam da bih probao i teleće ćevape koji glase kao specijalitet, no ostavio sam to za drugi put, dodatni razlog da se vratim na adresu na kojoj, kažu, vikendom zasviraju i tamburaši.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije