Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Potkova

Morska je plata ovdje bolja nego na moru, a kroketi od buče – mljac!

Restoran Potkova
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
25.10.2016.
u 09:25

Već svima poznata zagrebačka lokacija pretvorena je u pravi raj za gurmane. Osim gableca, restoran Potkova nudi i odličan a la carte menu. Njegovi se gazde doista trude da je sve friško i sezonski. Ondje, primjerice, nećete naći šparoge ako nije njihova sezona, riba je svježa, jadranska, a dime i svoju tunu.

Prvo što me oduševilo bio je pogled na jelovnik, omjer cijene i kvalitete. Morska plata s hobotnicom, kozicama i dimljenom tunom bolja je nego u većini restorana na moru. Gusta juha od kestena puna je okusa i toliko krepka da može biti i kao zaseban cijeli obrok.

Kroketi od buče, pak, meni su novost i doslovno sam se gušio u njima, a juneći obrazi topili su se u ustima. A ako tome dodamo široku ponudu hrvatskih vina, ovaj restoran zaslužuje doista odlične ocjene.

Konobari su u Potkovi veoma profesionalni, nenametljivi i neprimjetni, a nikad ti ništa ne nedostaje na stolu. Uređenje restorana, i vanjsko i interijer, rustikalno i toplo, pokazuje da se pazilo na svaki detalj. Prekrasna terasa, sjenice koje su nazvane po imenima unuka, VIP salon, svake subote sviraju tamburaši, soba za najmlađe s tetom koja ih čuva, tako da roditelji mogu bezbrižno uživati, nešto je što ovaj restoran zaista izdvaja od većine drugih.

A ako tome dodamo da su i cijene pristupačne, preporuka je da se svakako barem jednom posjeti Potkova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije