Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bistro

Lauba je kuća za ljude i umjetnost...I dobro papanje

Lauba
Foto: Pixsell
1/13
02.10.2015.
u 11:16

Šestina Zagrepčana živi u Šestinama.

Ova tvrdnja samo je mali znak pažnje i nemušti pokušaj da se u dnevnim novinama uvede kutak za teoretičare zavjere i prateći bend sa sličnim simptomima.

Međutim, ako nastavimo s dijagnostikom zagrebačkih kvartova, doći ćemo do zaključka da se na Črnomercu nalazi Lauba.

Kuća za ljude i umjetnost, mjesto inicijacije, prostor suživota poslovnih i umjetničkih aktivnosti... Po mom skromnom mišljenju, jedini objekt u našem gradu za koji iskreno mogu ustvrditi da zadovoljava najviše standard, kako oblikom, tako i sadržajem.

Slipne smo projekte dosad imali prilike vidjeti samo kada bismo uplatili turistički angažman koji uključuje posjete europskim i svjetskim arhitektonskim uspješnicama.

Ipak, manje je bitno nalikuje li sam objekt na nasukani cruiser...

Ovdje je riječ o privatnom pothvatu sa sveobuhvatnom misijom, koja uključuje i promicanje zdravih prehrambenih navika. Ako se dobro sjećam, njihov restoran može se pohvaliti s oko devet vrsta kruha koje sami pripremaju.

Od bijelog kruha, bijelog kruha sa špekom, crnog kruha s orasima i čilijem, bijelog kruha s vrganjima i prosom, kukuruznog, raženog sa suhim šljivama i paprom, raženog i pšeničnog s brusnicama i indijskim oraščića...

Uz to, naravno, idu i namazi. Plavi sir, humus, namaz od tune, namaz od pečenih paprika, pileća pašteta, grčki tzatziki, tapenada... Moram priznati da me iznenadila spoznaja o njihovu bogatu jelovniku koji će iznenaditi i najambicioznije sladokusce. Osim tog, velika je povlastica jesti divnu minestrone juhu u takvom okruženju. Ponudili su me i home -made valjušcima opkoljenima krasnim, mesnim saftićem, koje sam s uživanjem smazao.

Sve me ovo podsjetilo na posjet moskovskom Boljoj teatru, u kojem sam u pauzama uživao u najfinijem kavijaru na svijetu i šampanjcu.

Očigledno, uz znamenite kulturne objekte idu i ambiciozni popratni sadržaji. Žao mi je što nijedna od naših kazališnih kuća nema hrabrosti za jedan takav izlet..Lauba je uistinu kuća za ljude i umjetnost...I dobro papanje.

>>Ovdje, na vrelu piva, Oktoberfest traje 365 dana u godini

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije