Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Maximilian

“Bavarska tavica” i črna pepa s mesom koje se topi u ustima – raj za fajnšmekere

Restoran Maximilian
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
02.11.2016.
u 08:51

Prvi bavarski restoran u Hrvatskoj smjestio se u poslovnom centru Zagreba, u Radničkoj ulici. Vrlo specifični u ponudi, razlikuju se od drugih već po konceptu, a to je plus u samome startu. Dočekali su me konobari i konobarice odjeveni u tradicionalne bavarske nošnje, što me oduševilo, kao i uređenje prostora koje odiše izvornim šmekom, kao da sam se teleportirao u srce alpskog gorja. 

Specijalitet im je črna pepa iliti crno pecivo, čiji je glavni sastojak aktivni ugljen. Punjeno crnom slavonskom svinjom koja je prvo odležala u pacu, zatim se dimila pa kuhala, što je omogućilo da ti se meso doslovno topi u ustima, čini možda najbolji sendvič koji sam jeo. Posluženo uz kiseli kupus sa slatkim senfom, originalno je i naglašenog punog okusa, pa su mi se tako uobičajeno hladni Nijemci kroz njega pokazali vrlo zavodljivim i šarmantnim.

Veselo osoblje sugeriralo mi je da probam i jelo nazvano “Bavarska tavica”, fino istučeni svinjski lungić položen na karamelizirani luk, dok su prilog bile špecle, kućno napravljena bavarska tjestenina. Riječ je o vrlo zasitnom i ukusnom jelu.

Proučio sam potom menu i zaključio da se ovdje može naći za svakoga ponešto, od vrlo jednostavnih, brzo pripremljenih jela poput domaće bavarske tjestenine i kobasice, do specijaliteta kuće poput patke na bavarski, svinjske koljenice, maxi bečkoga odreska, koji je toliko velik da se komotno mogu najesti četiri čovjeka, gulaša od divljači ili mariniranih zapečenih svinjskih rebrica s BBQ umakom čiji recept čuvaju kao najveću tajnu.

Poslovnjaci obožavaju ovo mjesto ne samo zbog fine hrane i odličnog piva, kojeg ima oko 30 vrsta, već i zbog edukacijske prostorije s platnom gdje mogu održati i prezentacije. Mjesto idealno za prave fajnšmekere!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije