Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Oreb:
Povratak na članak

Za male i srednje poduzetnike 1,2 milijarde kuna

Od 2014. subvencioniranu podršku dobilo je gotovo tri tisuće poduzetnika. Odobreno je 839 jamstva u vrijednosti gotovo milijardu kuna

Komentari 8

DU
Deleted user
22:25 16.12.2016.

Uvijek neki programi HR države, ovdje se dijeli 1,2 milijardi iz upravo povećanih poreza, prireza i zareza. Uzimaju se novci od većine stanovništva da bi povlašteni mogli dolaziti do jeftinijeg ili čak „bespovratnog kredita“ ma što to značilo. Neka svako po svojoj mogućnosti ulaže i poduzima što želi i neka se prestane sa tim etatističkim programima koji samo uzimaju novce iz jednog džepa i daju drugima. Kako građani padaju na jeftine poslovnjačke, socijalne i druge programe koje država smišlja, a za uzvrat dobiju svake godine sve veće poreze.

VL
GL
glupost
23:14 16.12.2016.

Ta tema ne interesira nikoga, zasto, jer su vecina naroda izlagali, prevarili a narod sad zna da tu nema buducnosti, sigurno je ima ali je mi necemo dozivjeti !!!!

VL
PH
Petarstijena-HR
16:15 18.12.2016.

Može se reći da HAMAG jamstva dobro funkcioniraju, bez čega bi realizacija projekata i financiranje bilo nemoguće, kao prije 5.g.HAMAG se dosta poboljšao i profunkcionirao, neka tako i dalje nastavi i neka se još više unaprijedi i ubrza u svome radu.Zamjerka HAMAG-u je što programi jamstava nisu usklađeni s nekim programima HBOR-a., te zamjerka što se u PODUZETNIČKOM impulsu ZA vladavine SDP-a i Marasa pogodovalo firmama iz SDP-ove izborne baze, gotovo 150 miliona. kn poticaja je podijeljeno samo firmama iz Zagrebačke, varaždinske, Međimurske županije, a firmama iz Slavonije i Dalmacije je otišlo cca 1 milion kuna poticaja. Velika zamjerka na rad HBOR-a, čiji referenti rješavaju predmete jako sporo, tromo i loše, neke predmete rješavaju po 6.mj, čak i 9.mj, pa na kraju odbiju predmet, troše i svoje vrijeme i vrijeme poduzetnika.HBOR loše radi, tu bi trebalo sve kompletno promjenit, proces obrade, skratit prikupljanje dokumenata (Potvrdu porezne, BON 1, BON 2, registre tvrtke, sve što se može na internetu naći)...,uvesti pravilo da predmet mora biti rješen kroz 1.mjesec. Rad nekih institucija je usmjeren na rušenje projekata, mentalni sklop je ostao iz socijalizma, umjesto da ih se pogura, da ih se podrži pojedince i poduzeća što su spremne ući u rizik, zapošljavati ljude, ono ih se u startu rušei-to pojedincima u potpornim institucijama treba izbiti iz glave, i takve referente treba nagaziti i potjerati iz državne uprave.Svi mi u tržišnoj ekonomiji imamo obveze za proboj na tržištu, nama je vrijeme i rokovi novac, ako se nešto u zadanom roku ne rješi moraju se snosit posljedice, i takve referente zamjeniti novim i obrzovanijim pojedincima.U HBOR-u ima dosta referenata dovedenih preko političkih veza, ne znaju raditi posao, treba vidjeti koliko su malo rješili zaprimljenih predmeta i treba im dati otkaz.Velika zamjerka na sporost rada HBOR referenata, o kojima u veliko ovisi razvoj i zapošljavanje u RH, apel Ministarstvu poduzetništva, Vladi RH i HAMAG-u da kontroliraju UPRAVU HBOR-a jer im referenti jako loše i sporo rade posao u obradi poduzetničkih kredita (prosijek 4 mjeseca je predugačak i za Bangladeš i za Vijetnam a ne članicu EU).

VL
PH
Petarstijena-HR
12:08 22.12.2016.

U HBOR-u se vrlo često nitko ne javlja na telefon. To je nedopustivo, da trebate izgubiti po 1-2 sata vremena da bi nekog dobili na telefon.

VL
PH
Petarstijena-HR
16:42 18.12.2016.

HBOR jakooo loše i sporo radi, to je nedopustivo! HBOR je stup broj 1 u razvoju hrvatskog gospodarstva i NE SMIJE SE DOZVOLITI REFERENTIMA da rješavaju pojedini predmet duže o 1. mjesec dana. Referenti HBOR-a sada u prosjeku rješavaju predmete 4, 6, pa i 9.mjeseci...To je nedopustivo, tu treba u zapošljavanje u HBOR radit strogu profesionalnu selekciju, SDP i HDZ su zaposlili referente koji ne znaju i ne žele raditi.Takvi nesposobni referenti odbijaju i koče projekte, zapošljavanje, te izvoz...U HBOR-u treba napravit "sječu" nesposobnih referenata!!! Najgori su referenti koji rade na linijama za EU fondove privatnog sektora, te kreditiranju malog i srednjeg poduzetništva, nove proizvodnje i tuizma.Nadam se da ovo čitaju ljudi iz poslovne zajednice te Vlade RH i nadležnih ministarstava i da će nešto poduzeti prema Upravi HBOR-a da referente koji imaju malo rješenih predmeta, i koji dugo rješavaju predmete zamjeni stručnijim osobama.

VL
TH
than
01:06 18.12.2016.

A sto si ti postigla u zivotu osim toga sto si se uhljebila ?!?!?! Eto uzmi sredstva i ulozi ih.... Kod nas svi naveliko pricaju, vecernji brise komentare, a koristi od nikoga nema...

VL
ZV
Zvolen3
21:59 16.12.2016.

Bravo za ovakve projekte i neka ih bude sto vise ! Na zalost ovakve teme vise nikoga ne zanimaju a vidi se i po komentarima - nema ih !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.