Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zabrinutost je velika'
Povratak na članak

Što je Mogherini čelnicima država EU na večeri govorila o Balkanu?

Europska unija želi smanjiti utjecaj Rusije na Zapadni Balkan.

Komentari 13

TP
tugomir.pokas
00:16 12.03.2017.

Vodstvo EU i Angela M, napravili su rusvaj u Ukrajini a sada rade na tome da se isto dogodi i na Balkanu.Čuvaj nas Bože njihove principijelnosti i poštenja.

VL
DA
daniloobradoviic
18:27 13.03.2017.

Balkan kao regija je dno dna bio i ostao .

VL
DU
Deleted user
10:10 12.03.2017.

EU mora konačno reči Srbiji da država u kojoj je presjednik države a i kandidati za novog presjednika Srbije čet. vojvode i čet. poput Vučića nemože biti član EU-a........

VL
TT
tTony
18:47 12.03.2017.

Danas kad sve nacije na balkanu imaju svoje drzave ne da i vrag mira grade mrznju umjesto da zajednicki traze krivca za promasenu proslost zato je lustracija potrebna i nikad nije kasno da se rjese laznjaka i lazni medija kojii rade za tudje interese.

VL
AN
anticenzura
17:43 11.03.2017.

Ove nitko ziv od naroda ne dozivljava u Europi. Cak su i Poljaci na Vlasti u Poljskoj protestirali za ponovni izbor Donalda Tuska za predsjednika vijeca EU, onda mozete zamisliti kakav vjetar puse u toj uniji. Drzati na aparatima tu umjetnu tvorevinu, muljazama, cenzurama po medijima i prevarama gradjana, to moze samo dovesti do teske katastrofe na citavome kontinentu, a oni upravo idu u tome pravcu. Bolesno je strasiti Slavenske narode sa Rusijom, posebno narode poput jedne Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, njima bratskim i stoljecima prijateljskim narodom. Zamislite da oni krenu huskati Britance na Amerikance, Kanadjane i Australijance, pa ovi bi im se nasmijali u brk i proglasili ih poremecenim i to isto vazi i za njih u slucaju Slavenskih naroda. Njihov najveci strah je od Slavena kada su slozni, zato sto su Slaveni najbrojniji narod u Europi ( 360 miliona ) i zato oni stoljecima jasu ove narode jedni po jedni, od Osmanlija, Austo-Ugara, nacista i fasista. To im se nikako ne smije vise dozvoliti. Nasa zemlja mora biti u pristojnim i prjateljskim odnosima sa svima, sa Istokom i sa Zapadom, a tko nas bude huskao na tudje narode i kulture, neka se slobodno seli iz nase kuce.

VL
MM
m.muharremi
07:31 13.03.2017.

Ako se vec konačno do danas zna da je EU uložila u Makedoniju oko 33 miljarde € onda se postavlja pitanje dali EU zna gdje je taj ogromni novac evropskih opreznija završio i dali je EU uložila 33 miljarde € za tlacenja albanaca od strane makedonske vlasti .? Na ova i neka druga pitanja , visoka predstavnica EU i drugi zvanicnici nisu dali odgovor..!

VL
BL
Blizard
02:05 12.03.2017.

Riješavate probleme Balkana a još tvrdite o nekakvom "gradjanskom ratu " o agresiji jedne zemlje ....,niti rijeci ! Etnički sukobi i ostala sra*a s kojima se razmecete ne idu u kontekst o Balkanu !!

VL
Avatar Leeka
Leeka
22:41 11.03.2017.

EU je neokolonijani projekt osmišljen od bogatih oligarha kako bi postali još bogatiji. Mnogi pomisliše da je zasnovana na altruizmu, jednakosti, solidarnosti, jednakim šansama...Farsa. Potemkinovo selo. Što se Hrvatska pita o vanjskoj ili unutarnjoj politici EU? Pa Hrvatska de facto ne može ni nas da blokira iako to sigurno želi. Da me netko krivo ne shvati, meni je zbog toga krivo jer ne želim da moja zemlja Srbija bude bilo čija kolonija. Ne želim da se odluke donose od strane lutaka u lutkarskom europskom kazalištu kojim upravlja krupni kapital. Sankcije Rusiji? Može, ali onda kad Sunce počne da kruži oko Zemlje. Ne želim da mi stranci diktiraju što ćemo i kako da radimo, ne želim da uplaćujemo u europski proračun više ili jednako onom što od njih stiže. Sama država treba da odlučuje o raspodjeli novca, a ne briselske tehnokrate. Ne želim da nam stranci pokupuju zemljište, plodnu zemlju, da nam pokupuju autoceste, energetski sektor, telekomunikacije, da nam činovnici kao Mogerinijeva diktiraju politiku...Čemu onda služe izbori u našim zemljama? Zato sam iskreno protiv ulaska moje zemlje u EU i uopće me nije briga što gospođa Mogerini govori ili radi, kao ni bilo ko drugi iz te bratije.

VL
MA
matokan
10:06 12.03.2017.

Rusi su u Srbiji pokupoali za"bagatelu"cak i enegertske rezerve Srbije(naftna i plinska polja) uz Putinova obecanja brda i dolina.Tako da je Srbija postala Putinov ovisnik.Nije ni za cudo da je u Crnoj Gori uz blagoslov ruske vojne-obavjestajne sluzbe postojao pokusajj izazova puca i kaosa u Crnoj-Gori.Putinu je potrebna jos jedna strateska vojna baza u Crnoj -Gori identicna onoj u Siriji,i Ukrajini.Srbija je odavno u"zagrljaju"ruskih interesa.

VL
MM
m.muharremi
16:23 12.03.2017.

nekada velike sile europe, kasnije europska ekonomska zajednica razorile balkan , ili ga držale u razumnom odstojanju onda , nema razloga vjerovati da današnja EU je nesto bolja od dvaju njihovih predhodnica visoka predstavnica EU mogerini , ako radi nicegniceg drugog , onda radi rasipanih stotine i stotine milijardi € u državama zapadnog balkana , nije smjela dovest se u situaciju da daje takvu ocjenu o zapadnom balkanu ali , ipak je uz večeru dala i mi , gradjani zap. balkana primili njenu točnu poruku..i poruku EU ..!

VL
AA
aabbcc
18:53 12.03.2017.

Nije je niko ni zvao na Balkan.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:51 13.03.2017.

zašto eu ne radi na tome da smanji utjecaj amerike u europi? amerika od raspada sssr-a grubo ulazi u život svih naroda istočne europe. i sve političare je podredila sebi. američki interes u europi je legitiman, a ruski nije?! američkaička okupacija njemačke je ok, ali ruska nije? zašto amerika ima svoju vojsku u europi? kad na to odgovorite, prije svega samome sebi (nemojte si lagati), onda možete postavljati i sami pitanja drugima. jadna je unija kojoj su glavni problemi i jedine teme balkan. svatko tko se bavio jako balkanom je propao. bila je i austrougarska moćna, pa je radi balkana i sukoba sa srbijom propala i na, kao joj i bratska njemačka carevina, usput su ruse uvukli u propast i tako u krug. nikad njemačka rješenja i ideje nisu dobro završavale na balkanu. na balkanu se jelo vilicom i nožem daleko prije nego u njemačkoj, engleskoj. manite se vi našeg balkana, nismo ni imali kolonije i robove po africi, nismo mi bacali atomske bombe po svijetu, svrgavali tuđe predsjednike jer nam nisu bili po ćefu. od slovenije i mađarske južno, sve je to balkan. na sreću.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.