Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRINKO OGRESTA
Povratak na članak

Sramim se većine filmova o Domovinskom ratu i bilo bi mi draže da nisu snimljeni

Od ‘91. ubilo se skoro 2800 branitelja. Uvjeravam vas da nitko od njih nije digao ruku na sebe zbog hrvatskog filma - kaže Ogresta

Komentari 26

CE
Cogito-Ergo-Sum
16:49 20.03.2017.

Uspješnost filma može se odrediti po tri kriterija: 1. Zarada, u odnosu na troškove proizvodnje (osnovni kriterij) 2. Broj gledatelja s plaćenim ulaznicama 3. Nagrade na renomiranim festivalima (Cannes, Berlin, Venezia) i ozbiljne godišnje nagrade (Globusi i Oscari). Koliko znamznam problemi u HAVC-u su financijske prirode (netransparentnost, protuzakonitost rada...) pa ih je jadno pokušavati "prikriti" pričom o uspješnosti. Ako nam je kinematografija kvalitetna i uspješna, a ja bih volio da je, odlično, znači ne treba joj novac poreznih obveznika, zaradit će ga na kino-blagajnama. Ne mogu na webu pronaći podatak, koliko su američke porezne obveznike koštali La la land i Moonlight...

VL
MA
marmars
17:28 20.03.2017.

Ponosim se većiom filmova o Domovinskom ratu, jako ponosim, iako mislim da još nisu opisali pravu srž i snagu tog veličanstvenog podviga! Sramim se činjenice da HAVC i svi mi skupa s njim izdvajamo novac za snimanje filmova o ugroženosti agresora, a ne o hrabrosti branitelja!

VL
SL
slivnevode
17:52 20.03.2017.

Jedini hrvatski filmovi i kultne serije su: Tko pjeva, zlo ne misli, Malo i Velo misto, Prosjaci i sinovi, Gruntovčani, Jelenko.... Ovo što se snima od rata na ovamo u režiji Matanića, Brešana, Ogreste ,Sviličića a sa scenarijem Pavičića, Tomića..nijeije vrijedno spomena! To nema veze sa filmom! Snimano za komercijalne svrhe koje nisu ispunjene. Neka se zbroje gledatelji u kinima. U Americi se zna koliko košta film, tko ga financira i kolika je zarada od prikazivanja. Na temelju toga se vrednuje isplativost filma. Vrlo jednostavna matematika! Usput, gosp. Ogresta, ne tražimo od vas "filmove o braniteljima". Tražimo da konačno nakon tolikih godina, snimite istinu! Samo to!

VL
DU
Deleted user
16:37 20.03.2017.

Ideje naše, gorivo vaše!

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
17:52 20.03.2017.

Zrinko ovako zbori samo zato da ostane u krugu odabranih. Procjenjuje da će ista ekipa i ubuduće odlučivati o javnom financiranju filmova. Nadajmo se da je krivo procijenio.

VL
PO
portugisac
18:21 20.03.2017.

"U Hrvatskoj ima više od tisuću braniteljskih udruga, a ova koja je sebe nazvala nekakvom „koordinacijom“ daljinski je upravljana od jednog filmskog tajkuna bez filmografije, a koja, prema riječima mojih kolega, nema ni adrese." Gospodine Ogresta ova izjava je jakoo sramotna i time javno stajete iza Hribara i njegovoga lopovluka u HAVCu. Lijepo nas sve pozdravlja iz Beograda i nazaiva nas fašistima. Svi vi nazovi filmaši dobivate nagrade vani a pogotovo u susjedstvu jer su vam svi filmovi antihrvatski. Normalno da za to dobivate oskare i medvjede u Berilnu i drugdje a doma vam te filmove ne pogleda 50 ljudi. Čak niti rodbina vam to ne gleda. Ali i nema potreba kada sve financije pokriva HAVC i Hrvatska država.

VL
BA
bakulušić
18:06 20.03.2017.

HAVC-u i Hribaru nisu glave došli hrvatski branitelji nego Državna revizija. Gospođa Rašović i gospodin Ogresta trebaju tražiti ukidanje Državne revizije ako nisu zadovoljni nalazima. I neka se maknu od hrvatskih branitelja. Branitelji su briga države koju su stvorili a ne filmadžija i novinara koji žive u jednom drugom svijetu.

VL
AL
Alberti
21:44 20.03.2017.

Njegova nagrada u Francuskoj je u kategoriji srednjoeuropskih i istocno europskih filmova. Steta da nije jednako kritican prema sebi kao i prema drugima.

VL
HR
hrastmedunac
18:31 20.03.2017.

apsurd kada se Ogresta,Lučev ili Đikić trebaju opravdavati ovima što imaju mediteranske sindrome,lažirane diplome,dilane stenograme,lex.Perkoviće itd.Što ti je moć medija.

VL
JP
josip.pivar11
18:54 20.03.2017.

Umjesto da se sramiš ti snimi dobar film. I mi zadovoljni i ti zadovoljan. Hvala.

VL
GR
grgaman
00:21 21.03.2017.

Za samoubojstva branitelja mnogi su krivi a najvise politicari , petokolonasi u medijima, skolstvu ,DORHU, sudstvu pa i u HAVCU. Ali krivi su i mnogi nesvjesni pojedinci koji ne vde ne razumiju i ne mare za ogromnu patnju covjeka koji trazi zadnji izlaz u suicidu.Kao drustvo smo sramotno mali i jadni.

VL
Avatar comparator
comparator
19:14 20.03.2017.

Hrvat se ne smije ponašati samozatajno jer se svi u našem okruženju ponašaju otvoreno i ponose se svojom nacijom.

VL
OM
omar
18:17 20.03.2017.

Pa iskreno nepamtim neke dobre Hr. filmove uopća, a kamoli ratne. Ubiti zadnji, ajmo reći dobar ratni pa i akcijski je bio mi je: Broj 55. Stvarno sam taj film odgledao s guštom. Ali najviše me u Hr. filmovima živcira pa makar bili i po istinitom događaju što na kraju uvijek neko pogine ili svi poginu ili u "najblažem" obliku umre neko. I te teme koje su najčešće crne i jako teške za gledanje. Ja najviše zbog toga negledam Hr. filmove. Nerazumijem pa čak i neke komedije koje su čist solidne i onda na kraju opet neko crkne da se grubo izrazim. A da ne govorim naravno da sve te domaće produkcije u cjelosti ili barem djelomično moraju plaća Hr. porezni obveznici što je po meni loše u startu. Ak imaš dobar scenarij nađi sponzore i snimi film, ak ne ne. Nadam se da će film o Gotovini barem donekle bit dobar i sa happy end-om što je, ako se gleda u kompletu tako i završilo.

VL
MI
Mimizo
11:02 21.03.2017.

kada je toliko uspješan neka se financira kao jakov sedlar sa svojim vezama i donacijama a ne iz proračunskih to jest naših ali nije stvar u filmu kao takvom nego u nalazu državne revizije koji je negativan za poslovanje havca

VL
LI
Lisnjak
13:53 21.03.2017.

I sta ti sad preostaje. Citav zivot se sramit. Zaista ti nije lako.Bit ce ipak da si sam sebi kriv.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:23 20.03.2017.

Nažalost većina filmova o Domovinskom ratu zaboravlja činjenicu da je vojovanje i ratovanje bilo namjenjeno raji a domoljubno odabrani su se u međuvremenu sastajali i privatizirali društvenu imovino kako bi se uz Boga i domoljublje stvorila kasta pravih hrvata unutra 200 bogatih domoljubnih familija.

VL
ME
Meter
20:49 20.03.2017.

Čovjek sa znanjem i integritetom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.