Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burne reakcije
Povratak na članak

Poziv na zabranu Frljićeve predstave završio na naslovnici ruskog portala

Predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" redatelja Olivera Frljića izazvala je burne reakcije

Komentari 23

Avatar GunjavaNozdrva
GunjavaNozdrva
19:35 23.04.2017.

Dobro bi bilo da naše službe ispitaju za koga radi ovaj "tip", jer je očito po zadatku u Hrvatskoj, državi u kojoj nije ni rođen, niti je može smisliti i protiv koje radi i sramoti je gdje god stigne!

VL
Avatar Bekrija
Bekrija
19:15 23.04.2017.

Bolesnik!

VL
GU
General_U
19:35 23.04.2017.

oprosti im bože jer ne znaju što čine.neka im isus podari mir u srcima i njihovim opustošenim dušama.

VL
HI
hiromant
21:33 23.04.2017.

Na pomolu je do sad neviđen kulturocid, dovoditi na bilo koji način hrvatskog književnika, katolika i humanistu Marka Marulića, kao i instituciju HNK, u bilo kakvu svezu s polupismenim crvenoguzim provokatorom Prljićem, čiji se "um(j)etnički" opus temelji isključivo na beskrupuloznom i nadasve vulgarnom vrijeđanje esencijalnih vrijednosti Hrvatskog bića, doista je degutantno i uvredljivo. Kad je netko poput njega u toj mjeri opsjednut mržnjom spram Hrvatske, onda se tu bez imalo sumnje radi o patologiji koja zadire u sferu psihijatrije, te se stoga s tom individuom, porijeklom iz nekog bosanskog vilajeta, uopće ne želim baviti. Puno je interesantnije promotriti okružje u kojem djeluje taj provokator, potom tko ga podupire i najvažnije tko financira "um(j)etničke" provokacije tog bijednika ? Već na prvi pogled spram istomišljenika tog jadnika, uočava se šarena družina – ideološki konglomerat: petokraka, šubara i šajkača, uglavnom udbaško komunjarske provenijencije, koji se u više-manje istom sastavu, pojavljuje na svim mjestima gdje treba optužiti, popljuvati ili isprovocirati samostojnu Hrvatsku državu. Zar se ta ista crvenoguza bulumenta, pred koji dan nije pojavila na "svojoj" komemoraciji u Jasenovcu, optužujući aktualnu Hrvatsku vlast a preko nje i većinu Hrvatskog naroda, za samo njima vidljivo neoustaštvo? Kontinuirano iz generacije u generaciju od '45. godine na ovamo, papagajskom Goebbelsovštinom takve spodobe ponavljaju notorne laži optužujući i dječicu u vrtićima da su "deca" ustaša ! Kad već govorim o Jasenovcu, potrebno je reći da je NDH bila organizirana država koja je unutar svojih granica imala i logore, no šumske komunjarske bande i četnici u to vrijeme nisu imali svoju državu, te su zarobljenike i sve one koje su smatrali neprijateljima ODMAH na licu mjesta likvidirali, ne vodeći ih u nikakve logore. Pitam se kad će se tim ratnim žrtvama komunjarsko – četničkih koljača, podići spomenik sa poimeničnim popisom žrtava, čija će brojnost zasigurno nekoliko puta nadmašiti Jasenovačku ! I za kraj, jedan od drkađija iz odbora za odabir predstava koje će se uprizoriti na ovogodišnjim "Marulićevim danima", posprdno je izjavio, da oni kojima smeta Prljićeva predstava odu na misu a ne u kazalište. Onima koji ne prihvaćaju tu predstavu, bespredmetno je govoriti da ne dolaze na predstavu, kad ionako na nju - ne bi došli. Jednako je tako nesuvisla i izjava ministrice (ne)kulture, koja poput Poncije Pilata pere ruke od repertoara, dok istovremeno za takvu predstavu dodjeljuje novac poreznih obveznika. Ne treba zaboraviti niti činjenicu da je ista ta ministrica, izgledom ustrašenog pileta, uskratila predviđenu financijsku potporu osječkom HNK, i preusmjerava ju u Rijeku bez ikakvog suvislog obrazloženja – PRESTRAŠNO !

VL
BO
boris
20:19 23.04.2017.

pa ljevičari imaju to upravo u biti da ne znaju razumno argumentirati, nego rušiti. Pa to i sami uvijek izjavljuju. Ali ovo je najgore smeće i smrad koji se ne može svrstati ni lijevo ni desno

VL
GD
Gospon Drug
20:54 23.04.2017.

Mora da je taj redatelj dobio kantu dreka dok je bio mali kad mu sijevaju takve zamisli za predstavu...

VL
Avatar GunjavaNozdrva
GunjavaNozdrva
21:56 23.04.2017.

Ma neka taj "žalosni jugosloven" održi tu svoju "žalosnu predstavu", a u biti obični prostakluk kojim vrijeđa narod koji ga je primio i dao mu "koricu kruha, kad đaci nemaju za doručak, kad umirovljenici prebiru po kontejnerima, kad mladi napuštaju rodnu grudu. Barem ćemo doznati koliko je u Splitu ostalo oryunaša!!!!

VL
DE
deps
19:42 23.04.2017.

Vjerojatno antifašist

VL
BA
bakulušić
20:18 23.04.2017.

Neka svatko čuje i vidi kako je u zemlji kojom vladaju d e m o k r š ć a n i i koliko sve to ima veze sa demokracijom i kršćanstvom. Neka maske padnu!

VL
IV
Ivan50
07:29 24.04.2017.

Tip je prezivio seksualno iskoristavanje od njemu bliske muske osobe pa sada se lijeci na nama.Obersnelov favorit ,ali nece dugo na tom mjestu.

VL
GO
gooniegoogoo
19:55 23.04.2017.

demokršćanski kulturni program demokršćanske vlade

VL
KA
kajinx
00:27 24.04.2017.

Poziv završila! A, ha!

VL
DU
Deleted user
08:28 24.04.2017.

Tja, kaj se more. To ti je, dušica moja draga, moderno shvaćanje navodne umjetničke slobode bez granica i bez obzira prema ikome i prema ičemu. U 20 stoljeću u Hrvatsdkoj je bilo popeilično takvih "autora", i književnih i kazališnih, ali ih je naposljetku progutao povijesni zaborav, kao da nikada nije bilo ni njih ni njihovih "djela". Npr. M. Krleža, pogotovo u mlađim danima, bio je veliki huljitelj i rušitelj svih svetinja i "avangardni" književnik, a danas jedva da ga tko spominje. I "redatelja" Frljića za koju godinu, a možda čal i prije, čeka ista neslavna sudbina.

VL
RA
rafaell
14:44 24.04.2017.

Nego zašto ne objavite sliku tog redatelja mnogi bi rado sreli na ulici, ja sam već zaboravio kako izgleda taj cijenjeni umjetnik svjetske slave, pitati ga za zdravlje, performans na ulici ili haustoru...

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:06 23.04.2017.

Čime točno ta predstava vrijedja Hrvatsku i hrvatski narod?

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:42 23.04.2017.

Najvaznija riječ u članku je Navodno. Dakle, predstavu nitko nije vidio a svi sve znaju haha. Tko je od vas ikad bio u kazalištu, kazališna kavana se ne računa?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.