Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinidkat Istre kvarnera i dalmacije
Povratak na članak

Otvaranje tržišta dovest će do 'lova' na pokojnike

Posljedice će, upozoravaju, biti nesagledive. Naime, u SIKD-u ne vide objektivne razloge donošenja ovoga zakona

Komentari 8

JA
james49
14:17 11.11.2014.

Otvaranje tržišta, značit će povećanu ponudu i time smanjenje cijena. Mene defacto baš i ne interesira previše, jer sam već isplatio svoj ukop unaprijed.

VL
VV
Vrazje Vjestice
13:27 11.11.2014.

a što vam to znači "javni interes"? prevedeno na hrvatski - monopol na uslugu a time povezano i astronomsko nabijanje cijena. gospodo,shvatite da živimo u tržišnoj privredi, a to znači da SVE može i mora biti prepušteno tržištu a ne dirigiranim monopolima. dosta je da prijevoz pokojnika naplaćujete kao da ga prevozite preko pola svijeta, a ne od grada do groblja, jeftinije je prevesti kontejner iz kalifornije do rijeke nego pokojnika iz zagreba u sesvete.

VL
PO
Pogrebnik
16:00 13.11.2014.

http://www.24sata.hr/news/pogrebnike-se-ceka-5-dana-da-dou-po-tijelo-jer-oni-ne-rade-277736 To je komunalno poduzeće

VL
RA
Radnik12
22:42 11.11.2014.

Ovih dana Vlada je prvi put napravila nešto pametno, napravila je zakon po kojemu su svi jednaki na tržištu, a u svezi s tim pogrebnik koji je najjeftiniji i najkvalitetniji ima prednost u izvršenju usluge. Klasična tržišna utakmica u skladu s pozitivnim zakonima EU. Međutim, naši vodeći mediji to su doživjeli kao nešto loše. Manja cijena i bolja usluga prema toj logici znači loš zakon. Zapravo vidi se navijanje vodećih medija za nastavak diskriminatorskog zakona i ozakonjene pljačke građana pod velom zakonitosti.

VL
DU
Deleted user
20:53 11.11.2014.

taj potez vlade mi se sviđa... to je crno tržište

VL
VJ
vjecnicvijet
12:49 28.11.2014.

Dobar je strah kome ga Bog da.Čega se vi monopolisti bojite,Zdrave konkurencije!O kakvim vi to otpuštanjima pričate pa grobari će i dalje kopati sve pokojnike koji na određenom groblju imaju ukopno mjesto to u ostalom nikad nije ni bio posao privatnika ali je izgleda problem tko će ga dovesti po vašem ga ne bi smio dovesti pogrebnik koji je registriran za tu djelatnost,koji ispunjava sve zadane uvjete predviđene za obavljanje djelatnosti,koji uredno plaća porez i od svog posla prehranjuje obitelj,nego bi to trebao raditi koncesionar kojeg ste vi izabrali.Većina pogrebnika je ne bi dobila da žive 300 godina i da se jave na isto toliko natječaja.

VL
PO
Pogrebnik
15:41 13.11.2014.

Ja kao pogrebnik sad ne mogu obaviti prijevoz u svojem gradu jer je tamo monopolističko komunalno poduzeće koje vozi pokojnike u kombiju zajedno s flaksericama i grobarskim alatom,a ispod zica viri karnisterica od 5 litri, čovjek u radnom kombinezonu utovaraa pokojnika,di je tu dostojanstvo i pijetet

VL
RA
Radnik12
22:35 11.11.2014.

Po čemu su komunalna društva bolja, po tome kada ih treba sanirati porezni obveznici. Pogledajte sa čime rade, ljude, vozila i ostalo. Za svoj novac ja želim birati tko će mi izvršiti uslugu. Gospoda nije pročitala prijedlog zakona, prodaja pogrebne opreme i prijevoz izlaze iz postojećeg zakona o komunalnom gospodarstvu. Ostale radnje za pokop ostaju komunalni posao. Boje se konkurencije, jer su većina neradnici, ti je birokracija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.