Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETNE POSLJEDICE?
Povratak na članak

Ne prestaju kontroverze oko ljetnog računanja vremena

Stranka umirovljenika prošle je godine zatražila od hrvatske Vlade da preispita odluku o prelasku na ljetno računanje vremena, odnosno pomicanju kazaljki na satu

Komentari 15

ST
stefj
10:09 25.03.2017.

Bez obzira na zbrda zdola napisan tekst, činjenica je da se razmišlja o ukidanju prebacivanja na ljetno vrijeme. No to nije odluka koju će Hrvatska donijeti, već će čekati da to napravi EU. Kada se to izglasa tamo, onda ćee se i kod nas.... Tako da neka rasprava o tome u saboru uopće nije potrebna i ne treba na to gubiti vrijeme.

VL
ZM
zmik
09:39 25.03.2017.

Jos nigdje nisam vidio izracun koji pokazije ustede zbog pomicanja sata. Mozda je neke koristi i bilo prije sto godina, ali danas je to besmislica koja se provodi po inerciji. Osobno mislim da pomicanje sata ima vise stete nego koristi.

VL
VL
????
09:12 25.03.2017.

Mislim da je novinar malo posvađan sam sa sobom. Kaže da se vrijeme mijenja sa subote 26. na nedjelju 27. ožujka, a danas je subota 25. ožujka !? Drugo, piše cijela Europa mijenja vrijeme ali prije toga kaže da Rusija i Turska to ne rade, a one su dijelom u Europi, treće kaže od 2014. Rusija ima trajno zimsko vrijeme, pa ispod da je predsjednik Medvjedjev uveo ljetno vrijeme kroz cijelu godinu, četvrto govori o 11 vremenski zona u Rusiji od 2014., a nakon toga da je Medvjedjev uveo 9. Sve je zbrda zdola napisano, nikakav kronološki red ni strukture ni ničega, valjda da se bolje zbuni čitatelj. Ja sam na kraju shvatio ali na način da sam dijelove teksta spajao u glavi da uhvatim glavu i rep članka.

VL
DU
Deleted user
16:42 25.03.2017.

Ta prokleta promjena vremena zauvijek mi je život zagorčila. Jedne jesenje nedjelje prije dosta godina, trebao sam ići na spoj sa prelijepom djevojkom, sa kojom sam se kanio oženit. Ali ja bedak, zaboravio sam podesit sat prethodne noći, i na spoj sam sat vremena zakasnio. Zauvjek me je ona napustila, i trajno mi poremetila sudbinu. I danas sam zbog te proklete promjene ostao suhi neženja.

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
13:59 25.03.2017.

ne pomiče se sat već kazaljke,,,ja pomičem sat sto puta godišnje,,,kad čistim prašinu,,,

VL
TR
tratincica68
11:17 25.03.2017.

pa ne može tako.kako cu mup onda zaraditi zbog neupaljenih svjetala na auto.to je 50 milja manje para u blagajni.hahahah

VL
NO
NOBZG
23:38 25.03.2017.

Od zadnjeg vikenda 3 mjeseca do zadnjeg vikenda 10 mjeseca je tocno 7 mjeseci a ne 6 kako neki portali pisu. Drugo, poremecaj spavanja moze biti tu noc i to je to, ostali dani traju normalno 24 sata kao i svaki drugi.

VL
DJ
djakputnik
20:08 25.03.2017.

Kada se administrativno utječe na prirodu, ne može biti dobro.

VL
ZZ
Zulfo Zuca
18:01 25.03.2017.

Najveća glupost na ovom svijetu.

VL
AM
Axis Mundi
19:36 25.03.2017.

copy sa druge teme: ne kužim i nikad nitko nije suvislo objasnio - kako se štedi i više koristi dnevnog svjetla? digneš se u 5 ili 6 ujutro, a zapravo je 7 ili 8, po ljetnom računanju, je li još mrak u kući pa moraš paliti svjetla ili sunce šiba punom snagom? kad se najesen pomakne unatrag (kao sada), tada je, primjera radi, ljetnih 5 ili 6 popodne zapravo 4 ili 5, opet mrak, pali svjetla, gdje je tu ušteda struje? ili sam nešto pobrkala? i koji li se samo pametnjaković toga dosjetio da maltretira milijune ljudi, ne kužim zašto se ne može urediti da prestane to maltretiranje? toliki negoduju i namjerno se ne želi ništa napraviti. od. eb. ite u troskocima, svi ingerentni.

VL
DU
Deleted user
16:18 25.03.2017.

Čovjek je tolikotoga poremetio u prirodi tako da i ovo pomicanje kazaljki na satu je samo jedan mali ali za ljudski organizam isto tako štetan uradak. Inače, u cijeloj toj priči oko pomicanja kazaljki na satovima najgluplje mi je ono kad vlakovi stoje jedan sat u stanici ili na otvorenoj pruzi. Zamišljam kako bi bilo da to rade i s aeroplanima u zraku na međunarodnim letovima ili brodovima na otvorenom moru! Sic!

VL
FR
franjom18
16:25 25.03.2017.

Cemu sad to pomicanje, tvornica sa dvije ili tri smjene skoro nemamo, svjetla u kancelarijama i toverima gore cjele dane, grijalice su pod stolovima u kancelarijama ionako, klime da ne govorim svima je vruce cak i onima koji ne rade, fizicki, a zivotinje lude, ritam je skroz poremecen, kad se taman privikne na to eto opet naopako, ali za neke pase pa si prlagodili!

VL
MO
matK.O.
12:38 25.03.2017.

ako treba ukinuti nek se ukine zimsko,jer ne vidim svrhu zimskog računanja vremena.

VL
JP
josip.pivar11
10:35 25.03.2017.

Taj jedan sat naprijed ili natrag doista nije vrijedan tolikih rasprava. Jedino pomaže popuniti medijski prostor i vrijeme. Usporedba s Rusijom nikako ne vrijedi jer ona ionako ima više vremenskih zona. Mi smo jednostavno teritorijem premali i kad se ne bismo prilagodili okolnim zemljama, pa i cijeloj Europi, lakše bi se događali nesporazumi u prometovanju i kopnom i morem i zrakom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.