Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren 13. ZagrebDox
Povratak na članak

'Hrvatski filmovi i autori zbog sustavnog i napornog rada postali su sve više prepoznatljivi u svijetu'

Milan Bandić je istaknuo kako je ponosan što je trinaest godina pratio razvoj i uspjeh festivala i dokumentarnog filma

Komentari 4

PO
portugisac
09:12 27.02.2017.

Prisjetimo se Mirkovićevoga dokumentarca u Motovunu o Hrvatskoj. Niti Kusturica ne bi uspio prikazati Hrvatsku tako fašističku kao što je tome gospodinu uspjelo i to sa Hrvatskim novcem. Hrvatski filmovi su generalno vani nagrađivani a kod kuće nemaju 5 gledatelja. Nagrađivani su zato što blate Hrvatsku, prkazuju Hrvate kao zločince, fašiste, ubojice civila, kukavice i dezertere. Nikada se nije toliko govorilo o Hrvatskome filmu kao sada jer se želi skrenuti pažnja sa Hribara i kriminalu u HAVC-u. Nitko nije rekao da će ukinuti HAVC ili sredstva za filmove ali je bilo rećeno da će biti kontrolirano što toj "udruzi" ne odgovara. Mišljenja sam da bi svejedno trebalo napraviti veliku reviziju svih scenarija i antihrvatske filmove zabraniti.

VL
ZW
zweistein
07:58 27.02.2017.

hrvatski film je šrot pa bio na čelu HAVC-a hribar, hasanbegović, stazić, tito, pavelić ili pokemon!!!! nagrade koje dobija su trećerazredne na "priznatim" festivalima, a na "trećerazrednim" festivalima recipročne: vi nama u dajete kod vas, a mi vama vratimo kodd nas!!!! kapaciteti "najrecentnijih" hrvatskih redatelja i scenarista ( matanić, nuić, ostojić, ogresta, brešan, tomić, pavičić, matišić,... ) su mizerni isto kao i njihovi filmovi!!!!

VL
DU
Deleted user
19:02 28.02.2017.

Sad bi mogli Banderasa pritvoriti zbog pogodovanja ZagrebDox-u. Te su sad ovi stekli nepripadajuću imovinsku korist ... :) DORH javi se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.