Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIRE 20 MILIJUNA LJUDI
Povratak na članak

Glad u Africi natjerat će ljude na novi bijeg prema Europi

Četiri zemlje koje su najviše pogođene sušom i glađu ne mogu se izvući iz krize jer su rastrgane ratovima. Najviše se to osjeća u Nigeriji gdje ribari i poljoprivrednici zbog Boko Harama ne mogu do jezera Čad

Komentari 9

MX
Mister X
11:00 28.03.2017.

Odavno su pametni stvar procijenili, gladne hraniš oni su super siromašni da nisu u stanju da si uzmu hranu iz Europe i odvezu doma ... A Ako im i to naparaviš katastrofa nitko ne radi nema ništa jedina zbava jee produciranje jošviše djece i gladnih i tako iz generacije u generaciju ... Tako da pametnog riješe nja nema nego što pametni predlažu zidove žicu i ne daj gladnima u Europicu !!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:52 27.03.2017.

jel znate kako je ova kriza u africi počela? onog trena kad je bogati zapad ukinuo to malo pomoći afrikancima, i taj novac počeo usmjeravati na 'jačanje kolektivne sigurnosti članica savezništva'. znači, tih 200-300 mil dolara godišnje, ponekad i dodo pol mlrd, je tim ljudima omogućavalo da lakše prebrode sve češće suše. kad tih novaca više nije bilo, počeli su dolaziti tamo gdje je ipak bolje živjeti. i dolaziti će ih sve više i više. maksime na foru da ako čovjeka naučiš loviti ribu si spasio nisu prošle na zapadu. lakše je zapadu bilo dati pare za novi tenk, avion, kako bi ubili sadama, gadafija, i time korporacijama dali priliku da masno zarade. samo su zaboravili da u tim područjima od interesa žive i ljudi. sad su ti ljudi počeli dolaziti k onima koji su k njima došli, uzeli im državu kakvu takvu, koja se brinula o njima. sad se nek europa brine o sirotinji, koju je sama napravila.

VL
MX
Mister X
10:57 28.03.2017.

. Da bi se to spriječilo procjena je da hitno treba skupiti 4,4 milijarde dolara za hranu, ali za takvu akciju nitko nije iskazao volju, kad su svi pametni svjesni kako je pravo oružje ratni zrakoplovi i pametne rakete jako skupi !!!

VL
AB
abcdefghij
18:48 27.03.2017.

Afrikanci ce u evropu, za 6 mjeseci Do 2 godine ce se snaci poceti porez placati a ono sta zarade to ce u evropi i potrositi. I kako zapadna evropa nebi napredovala kada ima sve vise i vise radnika i potrosaca?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.