Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvaćena žalba
Povratak na članak

Bjelovarski branitelj Jure Šimić pušten iz pritvora

Pritvoren je zbog sumnje da je 1991. počinio ratni zločin

Komentari 4

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
10:00 02.08.2016.

Ovih dana autor lažne knjige "Bjelovar u Domovinskom ratu - svjedoci vremena" Jure Šimić, je poslao svoj pismeni dopis svim udrugama proizašlim iz rata (1991.,-1995.) povodom oslobođenja obljetnice 29. rujna 1991. godine, od JNA. Jure Šimić u svojoj knjizi sebesebe i svoju skupinu predstavlja kao svjedok tog ratnog vremena. Zanimljivo je, da Šimić opisuje da "psi rata su pljačkali svoj narod i da su sramota", ali ništa ne govori o svojoj krivici i grijesima... Šimić tvrdi da je njegova funkcija tada bila samo političke prirode te da je sudjelovao u pregovorima o predaji vojarne u Bjelovaru. Šimić opasno i beskrupulozno laže - on dobro zna tko je u bjelovarskoj vojarni "Božidara Adžije" sve poubijao zarobljenike: Rajka Kovačevića, Miljka Vasića, Dragišu Jovanovića, Nedeljka Jovetića, i dr. Jure Šimić u ono vrijeme obavljao je najvažnije funkcije u našem gradu Bjelovaru, je u to vrijeme bio predsjednik kriznog stožera. Šimić je bio Predsjednik izvršnoga vijeća - najvećega političkoga tijela u tadašnjoj zajednici općina - Bjelovar, te glavni na funkcijama HDZ-a. Šimić još uvijek danas oko sebe okuplja svoju interesnu skupinu kojoj je kao "glavni mag" dijelio; stanove, funkcije, zemljišta, novac, i druge privilegije... Ta njegova knjiga je napisana da sakrije pravo činjenično stanje i da zamuti istinu i opravda HDZ-ovo ratno profiterstvo, jer upravo je J. Šimić stajao na vrhu njega.

VL
ČS
Čuvaj se senjske ruke
07:52 04.12.2018.

Branko Stojković je običan provokator. Nitko mu ne vjeruje, jer laže, laže, laže.

VL
CH
chino49
11:22 16.11.2010.

Drži se Jure!

VL
ZD
ZDUKARI3
12:58 16.11.2010.

Jure nedaj da te slomi ta četnička žgadija i domaće izdajice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.