Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sebastian Kurz:
Povratak na članak

'Zemlje EU-a trebale bi smanjiti socijalne naknade za migrante iz ostalih članica'

Zemlje članice EU-a trebale bi smanjiti socijalne naknade za migrante koji stižu iz ostalih država članica kako bi se spriječila zloupotreba sustava socijalne skrbi, izjavio je u nedjelju austrijski ministar vanjskih poslova i integracija Sebastian Kurz

Komentari 17

Avatar rubinet
rubinet
16:22 19.03.2017.

sjećam se ministrovog posjeta Hrvatskoj pisalo je u svim tiskovinama: Vesna Pusić primila Kurtza pisalo je u svim tiskovinama: Vesna Pusić primila Kurtza

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:25 20.03.2017.

i eto prijedloga koji je ok, realan, razuman. socijalna prava su mamac imigrantima, svih vrsta, bili to romi iz rumunjske, ili somalijci. a socijalna prava ipak trebaju imati i u njima uživati domicilno stanovništvo. zašto bi jedna somalijac koji na na bilo koji način uđe u njemačku, kod njih zatraži pomoć, morao dobivati tolke novce? nisu europljani još shvatili krajnji cilj igre sa migrantima. ukinut će sva prava socijalne države, tj. pomoći nezaposlenima i socijalnim slučajevima. i zbilja ja ne kužim kako može somalijac biti socijalni slučaj u njemačkoj... on tamo može biti samo i jedino stranac bez dozvole boravka, kojeg treba izbaciti iz zemlje u roku od jednog dana nakon što ga se uhvati. ukidanjem 'prava' i pomoći svima u uniji, riješiti će se i problem migranata, koji će se u početku buniti, ali na kraju će ipak biti izbačeni.

VL
DU
Deleted user
01:16 21.03.2017.

Ima prijedloga da se djecji dodatak ne smanjuje nego daje samo za prvo 2 djece..pa neces sigurno imati 7,8,9 itd.

VL
AA
aabbcc
23:17 21.03.2017.

Mogli bi im izbaciti naknadu za tooalet papir i uvesti pivske flase u wc-e..

VL
AA
aabbcc
23:13 21.03.2017.

Bolje ih ne primati nego tjerati da moraju krasti za prezivjeti.

VL
Avatar Olujni
Olujni
22:53 19.03.2017.

Pokušala je i Njemačka prošli tjedan prepoloviti dječji doplatak ali ju je EK hladno odbila jer dok EK ne promijeni zakon na nivou EU članice ne mogu samoinicijativno smanjiti davanja, kad to nije uspjelo Njemačkoj, Austrija može samo sanjati da će to uspjeti. Inače ako Njemačka i Austrija žele prepoloviti davanja za dječji doplatak onda EK treba zahtijevati od njih da prepolove i naplatu poreza iz plaća radnika koji rade u njihovim zemljama a kojima žele oteti pola doplatka, jer se doplatak većim dijelom finansira baš iz tog poreza na plaće!

VL
DO
doktorica
19:19 19.03.2017.

kod nas je zloupotreba sustava socijalne skrbi i bez migranata.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:41 19.03.2017.

zašto iz zemalja koje imaju najmanje migranata sa bliskog istoka i Afrike, a boje se tih istih migranata koji ni ne žele ići recimo u Hr, Poljsku ili Češku, ima najviše migranata iz tih zemalja u Njemačkoj ili Austriji.

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
17:45 19.03.2017.

desničari imaju mesa za žvakanje raji, oko situacija koje su sami potplatili i dirigirali

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.