Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.01.2014. u 14:00

Hrvatskoj treba 3D printer koji štanca poduzetnike

U emisiji Svaki dan, dobar dan svrgnuti car igračaka Goranko Fižulić demonstrirao je kako poduzetnik uvijek ostaje poduzetnik, umalo preuzimajući emisiju Bruni Šimleši. Voditelj je s propalim biznismenom želio razgovarati o tome kako se osjećao u vrijeme poslovnog sloma boreći se istodobno s karcinomom, ali Fižulić je ovu temu kratko apsolvirao: da, nije sramota doživjeti bankrot - to je dio kapitalizma; da, i nakon bankrota privatno posjedujem više od većine publike HTV-a; da, Hrvati teško podnose i uspjeh a kamoli neuspjeh, da, Hrvati su prvaci u rektalnom alpinizmu...

Bilo bi zanimljivije da je Šimleša nadrastao ulogu dobroćudnog domaćina pa produbio ekonomske teme na koje Fižulić i dalje grize kao morski pas. Kako je postao poduzetnik? Gdje je stekao poduzetnički duh kad je privatni biznis razvio još u vrijeme radničkog samoupravljanja? Kako je Magma postala prva firma izlistana na burzi? Je li to bio pametan potez? Je li propao zbog manjka znanja o tome kako se posao razvija? Ili zbog pohlepe?

Pravi su poduzetnici u nas rijetka pojava. Neki su stasali u privatizaciji, kontroverzno. Neki su krenuli u privatni posao u krajnjoj nuždi. Rijetki su se razvili školski. Svi su tajnoviti. Ili se medijima živo fućka za biznis dok ne pukne afera. U Lijepoj našoj u kojoj poduzetništvo još nije dio sustava, jer niti se uči u školama, niti ga država dovoljno potiče, priče o propalim biznisima bile bi prava dragocjenost. Ili da Fižulić na 3D printerima, od kojih očekuje da će ga podići iz poduzetničkog pepela, uz igračke, počne štancati i poduzetnike?

PLUS:

U dnevnicima nije bilo priloga u kojem se nisu brojale pare: Pelješki most, Flego, Sanader - Hernadi... Kad ih već nema novčaniku, neka ih barem na ekranu.

MINUS:

Šok i nevjerica! Kad je wannabe gradonačelnik Hrvatske, glede Svetica, mamićevski upitao zašto je Giordano Bruno obješen, nijedan novinar nije ispalio odgovor

Komentara 2

AN
Ana1980
15:02 21.01.2014.

Gledala sam ga na Htv, još jedan od prevaranata iz garniture narančasti HNS-a,za vrijeme svog ministrovanja oteo je na tisuće kvadrata u ilici a i u drugim gradovima hrvatske. Magma je svjesno varala svoje dobavljače i uništavala druge male trgovce. Naručivali bi dječiju opremu i svjesno je prodavali po nabavnim i nižim cjenama da bih uništili druge a iste te dobavljače bih prevarili ne plate im robu. Prevario je pola europe ne plaćajući robu. Izvukao je novac vani i sada pametuje. Prevarant profesionalni,lopov,samo da ga neko ne ispruži....

ZB
zbuniceva
15:42 21.01.2014.

Ova cijenjena autorica članka je ko naručena da joj se proda kip slobode ili piramide iz Luxora. I kak se čini i većina gradjana bi uplatila i već je na račun brzo obogaćenih prodavača magle poduzetnih majstora zauvijek dužnih stotinee miliona kuna ko Fižulić Čačić Pavić Pevec Ježić i stotinu drugih koje "institucije pravne države" ne diraju dok ne padnu u političku nemilost. Mora se čovjek diviti Fižuliću kak samouvjereno prodaje kip Slobode tj 3d printanje i kak to mediji reklamiraju, intelektualni nivo nam je takav kakav je i država ide tak kak ide. On je prevario vjerovnike za stotine miliona kuna i osobno ostao bogat čovjek. Svaka čast, poduzetnik je poduzetnik no ja imam više simpatija za šibicare s placa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?