Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Busano

Zvizdan u programu najutjecajnijeg filmskog festivala u Istočnoj Aziji

goran marković zvizdan
Foto: HAVC
25.08.2015.
u 13:53

vizdan će u Busanu predstaviti glumac Goran Marković, koji će sudjelovati u nizu promotivnih aktivnosti koje organizira mreža European Film Promotion (EFP)

Dvadeseto izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Busanu, koji će se od 1. do 10. listopada održati u tom južnokorejskom gradu, u svom će programu World Cinema prikazati film Zvizdan Dalibora Matanića. Riječ je o selekciji u kojoj se prikazuju hitovi s renomiranih filmskih festivala, a u sklopu koje su prošle godine prikazani Takva su pravila Ognjena Sviličića i manjinska koprodukcija Inferno Vinka Möderndorfera.

Zvizdan će u Busanu predstaviti glumac Goran Marković (na fotografiji), koji će sudjelovati u nizu promotivnih aktivnosti koje organizira mreža European Film Promotion (EFP), uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. Naime, od 1998. godine EFP svake godine predstavlja niz europskih filmova i filmaša na festivalu i pripadajućem sajmu Asian Film Market, a ove će godine 13 europskih redatelja i glumaca prezentirati svoje filmove publici i sudjelovati u sesijama pitanja i odgovora (Q&A) nakon projekcija. 

Podsjetimo, Zvizdan prati tri priče o zabranjenoj ljubavi koje se događaju u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem. Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, producentica je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Petra Vidmar, Frenk Celarc, Nenad Dukić i Miroslav Mogorović. Produkciju potpisuje zagrebačka Kinorama, a koprodukciju slovenska filmska kuća Gustav film i SEE Film Pro iz Srbije.

Film je premijerno prikazan u programu Un Certain Regard Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio nagradu žirija, a dosad je prikazan na festivalima u Karlovim Varima, Odessi, Melbourneu i Sarajevu.

Međunarodni filmski festival u Busanu (BIFF) najutjecajniji je filmski festival u Istočnoj Aziji. Ove će godine na festivalu biti prikazana 304 filma iz 75 zemalja, od čega će ih 121 imati svjetsku ili međunarodnu premijeru.

>> Nagrađen Matanićev 'Zvizdan' i film Eve Kraljić 'Lijepo mi je s tobom, znaš'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije