Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tri filma

Winnetou se vraća u Hrvatsku!

Winnetou
Foto: VL
1/6
22.03.2015.
u 09:23

Indijanci i kauboji ovoga ljeta nastavljaju svoju bitku na Krki, Paklenici, Plitvičkim jezerima, Zrmanji...

Winnetou se vraća u Hrvatsku, i to već ovoga ljeta! Legendarni poglavica plemena Apača ovoga će ljeta ponovno jahati netaknutom prirodom naših nacionalnih parkova – Paklenicom, Plitvičkim jezerima i Krkom te Velebitom i kanjonima Zrmanje, Vrlike...

Njemački Bild danas je ekskluzivno objavio, a svi ostali njemački mediji prenijeli, da u Hrvatskoj počinje snimanje nova tri filma o junaku iz romana Karla Maya. Od 1962. do 1968. na lokacijama u Hrvatskoj snimljeno je deset filmova o Winnetou, a oni su osobito u Njemačkoj postigli kultni status.

Milijuni Nijemaca priznaju da su ovisni o Winnetou kojega je utjelovio glumac Pierre Brice. Producenti još nisu otkrili tko je novi Winnetou, ali činjenica da ostale glavne uloge poput Winnetouova “brata po krvi” Old Shatterhanda igraju zvijezde najgledanije njemačke TV serije “Tatort” jamči vrhunsku gledanost i uspjeh novoga Winnetoua. Planirano je da novi Winnetou bude prikazan za Božić 2016. kada će deseci milijuna Nijemaca na malim ekranima gledati Indijance i kauboje koji se sukobljavaju po hrvatskim planinama, poljima i kanjonima.

Ponovno snimanje Winnetoua u Hrvatskoj izvanredan je poticaj za hrvatski turizam, osobito kada se zna da i danas rijeke, ne samo njemačkih turista, hodočaste lokacijama na kojima se snimao Winnetou.

>> Winnetouov povratak u Paklenicu na 50. obljetnicu snimanja filma

Komentara 11

DU
Deleted user
09:46 22.03.2015.

Sve pet. Super filmovi. Jedino malo smeta jezik. Kad vinetu kaze : "Libe Bruder Indianer" , al nema veze, prozvakat cemo i to za dobar film !!!

Avatar bok
bok
10:26 22.03.2015.

E pa konacno! :-) Bit ce i kroz to nesto novih radnih mjesta. Tak treba!

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
11:17 22.03.2015.

U moru sivila i jedan dobra vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije