Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok

Uskoro počinje 6. KIKI, međunarodni festival dječjeg filma

Kiki
Foto: Promo
1/6
17.04.2017.
u 22:41

Kraj travnja u Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji već je tradicionalno rezerviran za najmlađe filmoljupce i njihov 'pohod' na festival KIKI, koji u svojih pet festivalskih dana nudi izbor najbolje recentne svjetske filmske produkcije za djecu

Ovogodišnji, šesti po redu KIKI - međunarodni festival dječjeg filma održat će se od 24. do 28. travnja 2017., a organizaciju kao i do sada potpisuju Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL. Filmski program prikazivat će se u Multimedijskom centru − kinu u Zaboku, a dio programa gledatelji će biti u prilici pogledati i u Krapini.

U pet natjecateljskih programa bit će prikazano više od trideset filmova iz Albanije, Australije, Brazila, Estonije, Francuske, Grčke, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Mauricijusa, Rusije, Španjolske, Švicarske, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske. O pobjedniku festivala odlučivat će dječji žiri, u koji su ove godine izabrani Dora Vranić, Petar Bašić i Igor Jadan.

Kako je prvenstvena zadaća ovog festivala razvoj filmske publike kroz poticanje aktivnog gledanja filmova već od najranije dobi, ona se ispunjava kroz popratne festivalske, ali i predfestivalske programe – tako je već od ožujka organizirana radionica Kako gledati film u kojoj mali polaznici pod vodstvom Višnje Vukašinović razvijaju vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, učeći kako kvalitetno gledati i kritički vrednovati filmove. Također, filmske projekcije u vrijeme trajanja festivala i ove će godine biti popraćene vođenim razgovorima o pogledanim filmovima, a ulogu moderatora druge godine zaredom preuzima novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.

Priliku za kreativno izražavanje i edukaciju u području animacije posjetitelji će moći iskoristiti na čak dvije radionice animacije, koje će se održati u suradnji s organizacijom OTTOmani iz Italije i Školom animiranog filma iz Čakovca, a u sklopu ovogodišnjeg KIKI-ja bit će održan i stručni skup za učitelje i nastavnike s područja Krapinsko-zagorske županije, na temu medijske i filmske pismenosti.

>> Arsen Anton Ostojić: Dovršit ću posljednji film Dušana Vukotića

>> HAVC nas je pet puta odbio. Da sam znao što nas čeka, sumnjam da bih se upuštao u ovaj projekt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije