Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revija filmskog stvaralaštva djece

U četiri dana prikazat će se 92 najbolja filmska rada osnovnoškolaca

revija filmskog stvaralaštva djece
24.09.2014.
u 13:51

Radionice će, između ostalih, voditi srednjoškolci koji iza sebe imaju iskustva u stvaranju filmova, a svoje kvalitete potvrdili su na prošlim Revijama. Antonio Britvar i Karlo Batistić, članovi Udruge Hodači po žici, vodit će radionicu igranog filma

Kao zagrijavanje u 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja počinje u četvrtak, 25. rujna u Varaždinu, održat će se seminarsko-radionički program medijske pedagogije za voditelje filmskih družina iz regije. Ondje su stigli filmski mentori iz cijele Hrvatske, Mađarske, Srbije i Slovenije. 

Produkt seminara, koji će trajati od srijede do nedjelje, bit će koristan priručnik o medijskoj pedagogiji u regiji. Radionice će, između ostalih, voditi srednjoškolci koji iza sebe imaju iskustva u stvaranju filmova, a svoje kvalitete potvrdili su na prošlim Revijama. Antonio Britvar i Karlo Batistić, članovi Udruge Hodači po žici, vodit će radionicu igranog filma.

Članica Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković iz Revija je stasala u profesionalku, a polaznike radionice upoznat će s dokumentarnim filmom. Dugogodišnje članice varaždinske Vanime, Morana Bunić i Iva Šobak vodit će radionicu animiranog filma, dok će Ivana Rupić, mentorica iz šibenske Osnovne škole Jurja Šižgorića održati radionicu TV reportaže. 

Nikola Janković, dizajner zvuka iz Srbije podijelit će vještine obrade zvuka. 

Seminar i radionice bit će održane u prostorima Zajednice tehničke kulture u Varaždinu, Centru za kulturu Čakovec i tamošnjem hotelu Park. Radovi nastali na radionicama bit će prezentirani u nedjelju, 28. rujna u 18 sati u Čakovcu. 

Na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prikazat će se 92 najbolja filmska rada osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Svi programi u sklopu Revije su besplatni.

>> Počinje MAXtv Filmomanija 8 – svi filmski festivali na jednoj reviji

>> Ničije dijete, Hrabra djevojka i Cesarova pečenjara prvi najavljeni filmovi 12. festivala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije