Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan češkog filma

'Medeni mjesec' Jana Hřebejka i pregršt smijeha uz filmove poznatih redatelja

pokvarenjaci
Foto: Tjedan češkog filma
1/5
01.10.2014.
u 14:08

Uz misteriozne uljeze, ostarjele rokere, češki film noir i puno smijeha Kino Europa predstavlja Tjedan češkog filma

Uz misteriozne uljeze, ostarjele rokere, češki film noir i puno smijeha Kino Europa predstavlja Tjedan češkog filma. Riječ je o ostvarenjima dobro poznatih redatelja, a u tjednu od 7. do 12. listopada predstavit će se  tri odlična debitantska filma. Idemo na more debitantsko je ostvarenje poznatog češkog glumca mlađe generacije Jiříja Mádla koje će otvoriti festival. Riječ je o egzotičnoj kombinaciji found footage koncepta i dječjeg filma.

Druga dva debitantska filma su glazbena komedija Revival u režiji Alice Nellis, koja govori o slučaju četvorice postarijih rokera, čija se nekoć uspješna skupina Smoke raspala još 1972. Ponovno će se okupiti, a razotkrit će se i tajna zbog koje su se razišli kao i niz komičnih i iznenađujućih situacija. Romantična drama Krila Božića redateljice Karin Babinske po broju kino gledatelja jedan je od 10 najuspješnijih filmova prošle godine u Češkoj. 

Na festivalu igra i kompleksna tragikomedija Pokvarenjaci u režiji Romana Kašparovskog o dvojici braće, čiji se životni putovi u mladosti raziđu, a u zrelim godinama ponovo se približe i naposljetku isprepletu. Crnohumorni krimić Krasno u režiji Ondřeja Sokola, koji atmosferom neodoljivo podsjeća na filmove braće Coen.

Program prikazuje najnoviji film Jana Hřebejka Medeni mjesec čija se radnja odvija tijekom dva dana proslave svadbe, za što je na Međunarodnom festivalu u Karlovyim Varyima osvojio nagradu za najbolju režiju.

Cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 25 kuna. Cijena ulaznicaza djecu, studente i umirovljenike iznosi 20 kuna, a paketa ulaznica za svih šest projekcija 100 kuna.

>> Šest novih filmova u sklopu Tjedna češkog filma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije