Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinu Europa

Tjedan turskog filma otvorit će "Mahmut i Merjem"

Tjedan turskih filmova
Foto:
1/3
19.05.2015.
u 10:33

Tijekom šest dana, zagrebačkoj publici bit će predstavljeno dvanaest filmskih uradaka poznatih turskih redatelja te pripadnika nove generacije turskih filmaša

U  utorak 19. svibnja, u 19 sati, u kinu Europa počinje 4. Tjedan turskog filma kojeg će otvoriti film "Mahmut i Merjem" redatelja Mehmeta Ade Öztekina u kojem glumi i naša slavna glumica Kristina Krepela.

Radnja filma smještena je u 16. stoljeće u grad Gendže koji pripada sultanatu Karabag. Zijad Han na vlasti je već 23 godine i počinje razmišljati o budućnosti carstva jer je sve stariji. Njegov sin Mehmet čista je suprotnost ocu. Umjesto da razmišlja o ratovanju, on vjeruje u slobodu, mir i humanost i odbija prihvatiti očev pogled na svijet. Dok se Zijad Han zamara mišlju kako ne može zamisliti sina kao budućeg vladara, Mahmut se zaljubljuje u kršćanku Merjem. Merjemin otac pak svoju kćer pokušava udaljiti od Mahmuta zbog njihove pripadnosti različitim vjerama. On s njom napušta Gendže, a Mahmut kreće na put za svojom ljubavi. I dok na tom putu dobiva priliku spoznati sva lica ljubavi, ljudi i života,  jedino o čemu razmišlja i za čim žudi je Merjem.

Tijekom šest dana, zagrebačkoj publici bit će predstavljeno dvanaest filmskih uradaka poznatih turskih redatelja te pripadnika nove generacije turskih filmaša čiji su filmovi posljednjih nekoliko godina imali izrazito dobar odaziv kritike i publike te zauzimali visoka mjesta na box-office ljestvici u Turskoj. Ove godine manifestacije se održava na dvije lokacije. Glavni filmski program održava se u kinu Europa, a popratni na Trgu Petrice Kerempuha i terasi Art Caffea Potepuh. Tamo će se moći osjetiti dah turskog Orijenta uz tursku glazbu, najpoznatiju tursku kavu Kurukahveci Murat Efendi, lokume, baklave i ostale turske delicije.

>> Tjedan turskog filma u kinu Europa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije