Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Poznati na premijeri filma 'Takva su pravila' Ognjena Sviličića

premijera takva su pravila
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/25
27.01.2015.
u 15:32

Film prati bračni par sa zagrebačke Savice, koji se suočava s najgorom situacijom u životu kada im sin završi u bolnici nakon uličnog okršaja...

Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa održana svečana premijera filma "Takva su pravila" Ognjena Sviličića. Svjetsku premijeru film je imao na lanjskom festivalu u Veneciji, u selekciji Horizonti, gdje je Emir Hadžihafizbegović osvojio nagradu za najboljeg glumca. Otada je film prikazan na još sedamnaest festivala i osvojio još nekoliko značajnih nagrada u Varšavi, Cottbusu, Stockholmu, Los Angelesu, Minsku...

Film prati bračni par sa zagrebačke Savice, koji se suočava s najgorom situacijom u životu. Kada im sin završi u bolnici nakon uličnog okršaja, Maja i Ivo uhvatit će se u koštac s institucijama države, koje su sve samo ne na njihovoj strani – i upravo se na to odnosi naslov filma. Uloge u filmu tumače Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović i Hrvoje Vladisavljević, producenti su Damir Terešak (MaXima Film, HR) i Janja Kralj (KinoElektron, FR).

Film se od četvrtka nalazi na redovnom repertoaru hrvatskih kina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije