Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. SPFF

Novi početak festivala glazbenih dokumentaraca

paco de lucia
01.08.2015.
u 17:00

Dugometražna i kratkometražna natjecateljska selekcija sadrži po deset naslova iz cijelog svijeta

Danas počinje 6. Solo Positivo Film Festival – službeno festival glazbenih dokumentaraca, a neslužbeno za organizatore i goste također i festival hedonizma, primarno gurmanske prirode. Nasljednik Starigrad Paklenica Film Festivala zbog slabog je odjeka i potpore u lokalnoj zajednici preseljen u Opatiju, a shodno tome kratica SPFF pretvorena je u novi naziv. Bude li nova okolina imala više razumijevanja za festival, a organizatori snage i volje da prebrode neke od dosadašnjih unutrašnjih slabosti, nužnih za ozbiljnost festivala, SPFF bi mogao razmahati potencijale u vrlo zanimljivoj niši glazbenih dokumentarca – prilično bogatom, živahno i raznovrsnom segmentu svjetske produkcije.

U dugometražnoj sekciji (šezdeset i više minuta) natječe se deset naslova, među kojima su španjolski "Paco de Lucia: A Journey", srpski "Živan pravi punk festival", britanski "Orion: The Man Who Would Be King", francuski "Nile Rodgers: Secrets of a Hit Maker", hrvatski "Pola stoljeća diska" i drugi. Isti je broj naslova i među kratkim filmovima, među kojima su filmovi o 2Cellos, o međimurskoj sceni ("Ljubav se ne trži"), Gotyjeu ("Making Making Mirrors")...

Članovi žirija su hrvatski redatelj Antonio Nuić, Nijemac Uli Schueppel i Talijan Ivan Gergolet

>> Na SPFF bit će i jedna svjetska premijera filma

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije