Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nađen novac

Serija Igra prijestolja i film Diana nastavljaju se snimati u Hrvatskoj

Igra prijestolja
arhiva VL
22.07.2012.
u 22:51

Iz HAVC-a su potvrdili da u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom poduzetništva i obrta osnivaju radnu skupinu koja će se baviti usklađivanjem Zakona o poticajima MPO-a i Zakona o audiovizualnim djelatnostima

Nakon buke koja se digla oko neisplaćena 4 milijuna kuna produkcijskom gigantu HBO-u za snimanje Igre prijestolja u Dubrovniku, Ministarstvo kulture uspjelo je osigurati 10 milijuna kuna za poticaje stranim filmašima koji će tijekom 2012. snimati u našoj zemlji. Tako se izbjegla potencijalno puno veća blamaža i otkazivanje dubrovačkog snimanja. Kao osiguranje da se takve krize ubuduće ne ponove, danas stupa na snagu Pravilnik o mjerama poticanja ulaganju u proizvodnju audiovizualnih djela koji je ovih dana dobio pozitivna mišljenja Ministarstva financija i Agencije za tržišno natjecanje.

Također, iz Hrvatskog audiovizualnog centra potvrdili su nam da u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom poduzetništva i obrta osnivaju radnu skupinu koja će se baviti usklađivanjem Zakona o poticajima MPO-a i Zakona o audiovizualnim djelatnostima kako bi osigurali kontinuitet u isplati poticaja idućih godina, u kojima se očekuje još snažnije ulaganje stranih producenata u snimanja u našoj zemlji.

Do tada, treća sezona Igre prijestolja i film Diana s Naomi Watts nastavljaju se snimati bez straha da će izgubiti povrat dijela u nas uloženog novca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije