Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Projekcijom filma Ničije dijete otvoren 12. ZFF

12. Zagreb film festival
Foto: Julien Duval
1/5
20.10.2014.
u 06:08

Nagrada Albert Kapović dodijeljena je redatelju, producentu, osnivaču ZagrebDoxa i Factuma te redovnom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti Nenadu Puhovskom

Projekcijom filma Ničije dijete sinoć je u prepunom kinu Europa otvoreno 12. izdanje Zagreb Film Festivala kojeg su otovirli direktor Boris T. Matić i izvršni direktor Hrvoje Laurenta.

- Pripremili smo za vas preko 100 filmova u 12 različitihprograma. Uz stalne, imamo i nekoliko novih i zanimljivih programa, a svakako trebamo spomenuti i edukativni dio festivala, našu Industriju na kojoj će sudjelovati gotovo 100 polaznika i predavača izHrvatske i inozemstva. Sve u svemu, očekuje nas osam dana projekcija, predavanja, predstavljanja, druženja i dobre zabave - rekao je Boris T. Matić.

Okupljene je prije projekcije filma pozdravio redatelj Ničijeg djeteta Vuk Ršumović, a nakon projekcije na pozornici mu se pridružio ostatak filmske ekipe - scenaristica Ana Tomović, glavni glumci, dječaci Denis Murić i Pavle Čemerikić, producent Miroslav Mogorović, koproducentica Ankica Jurić Tilić, snimatelj Andrej Hamović i asistent redatelja Szabolcs Tolnai.

I ove godine na ceremoniji otvaranja ZFF-a dodijeljena je Nagrada Albert Kapović i to redatelju, producentu, osnivaču ZagrebDoxa i Factuma te redovnom profesoru na Akademiji dramske umjetnosti Nenadu Puhovskom za njegov izniman doprinos proizvodnji i promicanju dokumentarnog filma.

- Ova nagrada meni i Factumu znači više no što bi i jedna nagrada trebala značiti jer predstavljazavršetak jednog procesa u kojem je Factum prepoznat na način koji je dugo vremena bio osporavan.To nije nagrada samo meni i Factumu nego svima nama jer smo postali društvo uzajamnog poštovanja i tolerancije, stoga svima vama čestitam na ovoj nagradi - izjavio je Nenad Puhovski.

- Drago nam je što ćemo ove godine u našem natjecateljskom programu, što u konkurenciji, što izvan nje, vidjeti nekoliko hrvatskih manjinskih koprodukcija. Jedan od takvih filmova je i ovaj s kojim ćemo večeras otvoriti naš festival. Srpsko-hrvatski  film, temeljen na stvarnim događajima: 'Ničije dijete' koji je u Veneciji nagrađen s čak tri nagrade - rekao je izvršni direktor festivala Hrvoje Laurenta.

>> Ovo su najatraktivniji fimovi ZFF-a

>> Danski filmaši i danski kraljevski par na ZFF-u

>> Ničija i svačija djeca, suđenja, stvarni događaji i domaće priče u fokusu 12 ZFF-a!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije