Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura promjene

Počinju Kratke slike, novi filmski program u SC-u!

kratke slike novi filmski program SC-a
Foto: Kultura promjene
1/6
02.03.2015.
u 16:19

Kroz četiri cjeline donosi najzanimljivije i najsuvremenije iz područja domaćeg kratkog filma, domaćeg i inozemnog eksperimentalnog filma i videa, postavlja pitanja vezana uz antropologiju filmskih festivala te secira mlade video umjetnike

Kratke slike, novi je filmski program Kulture promjene SC, koji kreće ovog četvrtka u 19.30 sati u MM Centru. Kroz četiri cjeline donosi najzanimljivije i najsuvremenije iz područja domaćeg kratkog filma, domaćeg i inozemnog eksperimentalnog filma i videa, postavlja pitanja vezana uz antropologiju filmskih festivala te secira mlade video umjetnike.  Iz kratke baze 25 FPS-a; Postfest; The younger, the better  i Runda kratkog dovode goste, propitkuju trendove i teorije, prikazuju filmove i otvaraju prostor imaginacije za (kratke) slike i zvukove.

U četvrtak 5. ožujka i prikazat će se "Ono što se ne želi čuti, ono što se ne želi vidjeti" (Iz kratke baze 25 FPS-a). Filmovi "Crop" (r. J. Domke i M. Omara) te "Svečujući" (r. L. A. Hamdan) filmski su eksperimenti spajanja dokumentarnog i umjetničkog koji kroz svojstveni aktivizam odražavaju kompleksna politička pitanja načeta egipatskom revolucijom 2011.

U aktivističkom tonu revija se nastavlja i 12. ožujka u sklopu Postfesta kroz "Sisak eko film festival" i s njegovim voditeljem, Danijelom Pavlićem, raspravljat će se o ekoaktivizmu kroz film, kojim metodama privlačiti ciljanu, u ovom slučaju ruralnu, publiku te kako uopće mjeriti i evaluirati konkretni socijalni i okolišni učinak angažiranih festivala ovakvog tipa.

"The younger, the better" 19. ožujka predstavlja jednog od najzanimljivijih filmaša mlađe generacije, Luku Hrgovića, autora hita Zestapo. Nastavlja se prošle godine započeta suradnja s Kinokolubom Zagreb u ispijanju Runde kratkog te za kraj ožujka, 26.3. prikazat će se domaći eksperimentalni film 90-tih.

Ulaz je besplatan.

Program je realiziran uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

>> U Studentski centar na Velesajam kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije