Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogati program za cijelu obitelj u 19 hrvatskih gradova:

Počinje 7. izdanje Festivala o pravima djece pod motom „Svi u kino – kino za sve»

Svi u kino – kino za sve
Foto: PR FOTO
1/5
05.10.2015.
u 13:52

Sedmu godinu zaredom, od 7. do 11. listopada, održat će se Festival o pravima djece, prvi inkluzivni festival u Hrvatskoj, čije najnovije izdanje donosi zanimljiv filmski i popratni program za cijelu obitelj.

U proteklih šest festivalskih izdanja program je iz godine u godinu otvarao nove teme značajne za odrastanje i suvremeno okruženje djece i mladih, a ove će se godine održati pod motom Svi u kino, kino za sve.

Domaćini ovogodišnjeg Festivala, glumica Daria Lorenci Flatz, glazbena i likovna umjetnica Jadranka Ivaniš Yaya i glumac Robert Kurbaša, svečano će otvoriti festival u srijedu, 7. listopada u 12 sati u Kinu Tuškanac. Nakon prigodnih govora prikazat će se nagrađivani kratkometražni američki tinejdžerski film Uklonjena u režiji Nathanaela Matanicka te kratkometražni australski dječji animirani film Priča o Jacku i Ruby i njihovim prijateljima u režiji Mikea Cardilla.

Na samom otvaranju dolazak su potvrdile brojne javne osobe iz svijeta filma, kazališta i umjetnosti poput Bojane Gregorić Vejzović, Lucije Šerbedžije, Gorana Grgića, Mirne Medaković, Kristijana Ugrine, Larise Lipovac, Maje Posavec, Jadranke Đokić, Maje Vučić i mnogih drugih.

Glavni program Festivala održat će se u Kinu Europa u Zagrebu od 9. do 11. listopada, gdje će se u 17 sati prikazivati obiteljski Disneyjevi blockbusteri Čudesan tim iz McFarlanda i Šašavi dan obitelji Cooper te norveška obiteljska avantura Operacija Arktik.

Uz popularne obiteljske filmove, Festival će prikazati i filmove djece i mladih, u dva programska bloka. U Rijeci, Splitu i Zagrebu organizirane su i panel diskusije s mladima, uz švedski film Pravila ponašanja, koji progovara o vršnjačkom nasilju i problemima odrastanja u malim sredinama. Film je osvojio nagradu žirija na ovogodišnjem Los Angeles Film Festivalu i Kristalnog medvjeda u programu Generacija14plus na Berlinaleu.

Festival zajednički organiziraju udruga Alternator, UNICEF Hrvatska, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu te partneri Blitz Cinestar i Kino Mreža.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije