Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
6. FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVAL

Ovog ljeta slavi se 75. rođendan najvećeg svjetskog animatora, slavnog Hayaa Miyazakija!

fantastic film festival
Foto: PR FOTO
1/3
20.05.2016.
u 10:23

Miyazakijeva karijera duga je više od pet desetljeća, a njegov prvi veliki uspjeh došao je 1984. s animiranim filmom "Nausicaä of the Valley of the Wind"

Jedan od najatraktivnijih filmskih festivala u regiji, Fantastic Zagreb, na radost brojnih obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ovog će ljeta biti zanimljiviji nego ikada! Šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, animirani, kultni žanrovski klasici, horori, kratki filmovi... i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu Europa, CineStaru Zagreb u Branimir Centru, te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Naravno očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad! U deset festivalskih dana prikazat će se 50 filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Ekspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Kratki program i dr. Zbog velikog interesa u prijašnjim izdanjima nastavlja se i program ‘Sretan rođendan’ uz kultne žanrovske klasike od kojih neki ove godine slave i 60. godišnjicu!

Ove godine Fantastic Zagreb označava i veliki jubilej velikana svjetske animacije – 75. rođendan fenomenalnog Hayaa Miyazakija. Njegov nevjerojatan talent slavimo uz tri fantastična naslova: PRINCEZA MONONOKE, AVANTURE MALE CHIHIRO I MOJ SUSJED TOTORO. Miyazakijeva karijera duga je više od pet desetljeća, a njegov prvi veliki uspjeh došao je 1984. s animiranim filmom "Nausicaä of the Valley of the Wind". Nakon tog uspjeha osnovao je Studio Ghibli, koji je ubrzo postao najvažnije ime u japanskoj i svjetskoj animaciji. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humonom pogledu na život i svijet.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije