Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Otvoren 4. tjedan turskog filma

Tjedan turskog filma kino europa
Foto: Matej Rebernišak
1/6
20.05.2015.
u 15:31

Ove godine po prvi put organizirana je dječja radionica u kojoj će se izrađivati turski suvenir "plavo oko“, nakon projekcije dječjeg filma Mu tiya mu – tajanstvena melodija u subotu i nedjelju, projekcija i radionice su besplatne

U kinu Europa sinoć je otvoren 4. Tjedan turskog filma u sklopu kojega će, do 24. svibnja biti prikazano 12 suvremenih turskih filmskih ostvarenja. Na otvorenju je prikazan Mahmut i Merjem, film u kojem je jednu od uloga odigrala hrvatska glumica Kristina Krepela, koja je prisustvovala na sinoćnoj projekciji.

Kristina je na Tjedan turskog filma došla u društvu majke Evice. Osim nje, na otvorenje su došli i hrvatski redatelj Arsen Anton Ostojić te glumica Sanja Drakulić.

Ovu već tradicionalnu manifestaciju turskog filma u Zagrebu organizirala je Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji sa Institutom Yunus Emre čiji ogranak od ove godine djeluje i u Hrvatskoj. Tjedan turskog filma prošle godine bio je najposjećeniji festival stranog filma u Zagrebu.

Dobrodošlicu na otvorenju poželjeli su Andrea Berković, voditeljica Tjedna turskog filma i Predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus Richembergh, u pozdravnom govoru zahvalili su se svima koji su omogućili ovogodišnji Tjedan turskog filma.

Veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Ahmet Tuta izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Tjedan turskog filma postaje tradicija i da u Hrvatskoj postoji velik interes za tursku kulturu, kao i međusobnom kulturnom razmjenom koja se putem ove manifestacije ostvaruje.

"Kinematografija je jedan od najboljih načina za upoznavanje druge kulture, ali dok gledate filmove vidjet ćete da su prikazana iskustva i emocije zajednički svima nama“, poručio je Tuta.

Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture koji je službeno otvorio Tjedan turskog filma, kazao je kako je ova manifestacija još jedan od oblika provođenja prošle godine potpisanog ministarskog sporazuma o kulturnoj suradnji Turske i Hrvatske.

Ove godine po prvi put organizirana je dječja radionica u kojoj će se izrađivati turski suvenir "plavo oko“, nakon projekcije dječjeg filma Mu tiya mu – tajanstvena melodija u subotu i nedjelju, projekcija i radionice su besplatne.

 U okviru Tjedna turskog filma prikazat će se sljedeći naslovi: Mahmut i Merjem, Kalup, Džan, 120, Galipolje – kraj puta, Ljubav voli slučajnosti, Duga priča, Yozgat blues, Čestica, Djevojka s crvenom maramom, Mu tiya mu – tajanstvena melodija i Posljednje pismo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije