Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umrežavanje

Osam domaćih filmaša odabrano za Talents Sarajevo

Katarina Strahinić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
31.07.2014.
u 16:39

Cilj Talents Sarajeva je povezivati mlade filmske profesionalce iz Jugoistočne Europe s etabliranim filmskim profesionalcima, a održat će se u sklopu jubilarnog 20. Sarajevo Film Festivala od 16. do 21. kolovoza

Glumci Katarina Strahinić, Iskra Jirsak Ivan Ožegović, redateljica Ivana Škrabalo te scenaristi Višna MamićAna Perčinlić i Višeslav Radić ušli su u selekciju Talents Sarajeva, programa za filmsku edukaciju i umrežavanje namijenjenog mladim filmašima iz zemalja Jugoistočne Europe. 

Ukupno će sudjelovati 70 sudionika, a pristiglo je 311 prijava. 

Cilj Talents Sarajeva je povezivati mlade filmske profesionalce iz Jugoistočne Europe s etabliranim filmskim profesionalcima, informirati ih i približiti regionalnoj i međunarodnoj filmskoj industriji, ispuniti prazninu između formalnog obrazovanja i praktičnog radnog iskustva, poticati ih na suradnju u polju razvoja, financiranja, produkcije i distribucije kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova.  

Osmo izdanje programa održat će se od 16. do 21. kolovoza, u sklopu jubilarnog, 20. Sarajevo Film Festivala.

Program je osnovan 2007. godine u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i njegovom platformom Berlinale Talents, koja je danas krovna organizacija za mrežu talent campusa u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju.

>> Počinje Sarajevo film festival, u natjecanju dva naša novinara!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije