Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vox feminae

Odličan dokumentarac \"!Women art revolution! u Dokukinu

women art revolution
arhiva
02.05.2012.
u 15:00

Film detaljno prikazuje razvoj ženske umjetnosti 70-ih godina, prve feminističke umjetničke edukacijske programe, političke organizacije i programe, alternativne umjetničke prostore gdje su nastali novi načini razmišljanja

Film "!Women Art Revolution" govori o razvoju ženske umjetnosti 70-ih kroz intervjue sa ženama koje su formirale strategije pokreta, na programu je Vox Feminaea i Dokukina Croatia prva dva četvrtka u svibnju, dakle 3. i 10. svibnja, od 19 sati. Film su u MOMA-i odabrali među tri najbolja dokumentarca godine.

 '"!Women Art Revolution" detaljno prikazuje razvoj ženske umjetnosti 70-ih godina, uključujući prve feminističke umjetničke edukacijske programe, političke organizacije i programe te alternativne umjetničke prostore iz kojih su izniknuli novi načini razmišljanja o složenosti rodnih, rasnih, klasnih i seksualnih pitanja.

Redateljica Lynn Hershman Leeson više od 40 godina skupljala je stotine sati intervjua s umjetnicama, povjesničarkama umjetnosti i kustosicama koje su oblikovale feministički umjetnički pokret te otkrile nedokumentirane strategije koje su se koristile za politiziranje ženske umjetnost i integriranje žena u umjetničke strukture, ali i umjetnost žena konačno učinile vidljivom.

''!Women Art Revolution'' govori o odnosu feminističkog umjetničkog pokreta, antiratnog pokreta 60-ih i pokreta za ljudska prava te objašnjava kako su povijesni umjetnički događaji bili prve iskre feminističkih akcija protiv kulturnih institucija, a film prati i prigodna glazba Laurie Anderson, Janis Joplin, Sleater-Kinney, The Gossip, Erase Errata i Tribe 8.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije