Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Novih

Od priče o obrani od vodene stihije do legendarnog bubnjara

festival
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
18.06.2015.
u 07:51

Međunarodni festival dokumentarnog filma po kojemu je Slavonski Brod već postao prepoznatljiv na filmskoj sceni ove godine nudi 32 najbolja među 322 pristigla filma

Premijera filma "Brod se brani, ljudi su tu" novinarke SBTV-a Ivane Imrešković, kojom je svečano otvoren peti brodski Festival Novih, privukla je veliku pozornost filmaša i publike. Bila je to prilika za prisjećanje na dramatične trenutke iz prošle godine, kada su stotine Brođana u velikoj akciji zajedno sa stručnim službama obranile grad od nabujale Save.

Međunarodni festival dokumentarnog filma po kojemu je Slavonski Brod već postao prepoznatljiv na filmskoj sceni ove godine nudi 32 najbolja među 322 pristigla filma koja su se borila za ulazak u selekciju. - S ponosom možemo reći da je festival dobio podršku ne samo pri Ministarstvu kulture, već i pri cijelom nizu stranih institucija kao što su njemački Goethe institut i Filmska akademija iz Los Angelesa, pri nizu veleposlanstava... Ovogodišnje izdanje predstavlja i svojevrsni završetak prve faze razvoja festivala, a u sljedećih pet godina cilj je narasti na razinu velikih događanja kao što su Zagreb Dox ili Sarajevo Film Festival - kaže direktor festivala Bernard Karakaš.

Petak je rezerviran za radionicu o snimanju u neprijateljskim uvjetima, koju će održati Omid Habibinia, novinar BBC-a i iranski disident koji je u egzilu u Švicarskoj. U subotu će, pak, biti prikazan film Izgubljeno dugme, koji govori o Ipi Ivandiću, legendarnom bubnjaru Bijelog dugmeta koji je na vrhuncu karijere zaglavio u zatvoru te koji je pod misterioznim okolnostima smrtno stradao u Beogradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije