Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL

Kratka 'Zvir' Miroslava Sikavice nagrađena u Cannesu

Miroslav Sikavica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
20.05.2016.
u 23:46

Zanimljivo je istaknuti da glavne likove oca na neugodnom zadatku i njegova znatiželjnog sina igraju naturščici Ivan Smoljo i Marko Ban

Velika vijest stigla je večeras iz Cannesa, gdje je kratki film "Zvir" Miroslava Sikavice nastao u produkciji Propeler filma dobio posebno priznanje u programu Quinzaine des réalisateurs.

Sama činjenica da je među stotinama prijavljenih filmova iz cijeloga svijeta "Zvir" ušla u izbor od 11 filmova u kratkometražnoj konkurenciji tog programa bila je ogromno priznanje za redatelja Sikavicu, ali i za čitavu hrvatsku kinematografiju koja zadnjih godina ozbiljno konkurira u programima najvećih svjetskih festivala poput Cannesa, Berlinala i Venecije. Več na premijeri u četvrtak bilo je jasno da je Sikavica lokalno specifičnu priču o divljoj gradnji na jadranskoj obali pretočio u film koji dobro komunicira s međunarodnom publikom, a sada je to potvrđeno nagradom koja još jednog našeg redatelja uvodi u svjetsku A ligu filmskih autora.

Zanimljivo je istaknuti da glavne likove oca na neugodnom zadatku i njegova znatiželjnog sina igraju naturščici Ivan Smoljo i Marko Ban. Scenarij filma potpisuju Miroslav Sikavica i Marija Šimoković Sikavica, a producenti su Lana Ujdur i Boris T. Matić.

>> Jessica Chastain i Vincent Lindon otvorili 69. filmski festival u Cannesu

>> Što dublji dekolte i prorez na haljini

Komentara 3

DA
Davor74
11:47 22.05.2016.

Bravo!

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
21:52 22.05.2016.

Hoćemo li ga moći pogledati?

ŠI
šport i glazba
07:32 24.05.2016.

Bravo Miro, nadamo se skorom gledanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije