Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimljeno u zagrebu

Kokoška redateljice Une Gunjak osvojila europskog Oscara!

Una Gunjak,Kokoška
Foto: ''
1/3
13.12.2014.
u 20:37

Kokoška je dosad osvojila više od 20 festivalskih nagrada, a uvrštena je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala

Njemačko-hrvatska koprodukcija Kokoška redateljice Une Gunjak osvojila je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film.

Radnja Kokoške odvija se 1993. u okupiranom Sarajevu, podsjeća Hrvatski audiovizualni centar, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš. Film je u potpunosti snimljen u Zagrebu, u hrvatskoj organizaciji.

Režiju i scenarij filma potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i grada Zagreba.

Kokoška je dosad osvojila više od 20 festivalskih nagrada, a uvrštena je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala, jedne od najznačajnijih smotri nezavisnog filma u SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.

Gunjak je diplomirala filmske studije pri Sveučilištu u Torinu 2008. godine, a dvije godine kasnije magistrirala montažu na prestižnoj National Film and Television School u Londonu gdje trenutno živi i radi kao montažerka i redateljica igranih i dokumentarnih filmova te reklama. Kokoška joj je prvi profesionalni autorski projekt.

Hrvatska publika ovaj film može pogledati na Maratonu kratkometražnih filmova koji se održava u 29 kina diljem Hrvatske.

>>Kokoša Une Gunjak u međunarodnoj konkurenciji kartkometražnih filmova

>>Tri priznanja hrvatskim filmovima na 20. SFF-u!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije