Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sundance Film Festival

Kokoša Une Gunjak u međunarodnoj konkurenciji kartkometražnih filmova

kokoška una gunjak
10.12.2014.
u 13:11

Radnja Kokoške smještena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš.

Film u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, Kokoška redateljice Une Gunjak, uvrštena je u međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova prestižnog Sundance Film Festivala, jednog od najznačajnijih nezavisnih filmskih festivala SAD-u koju je 1984. godine osnovao Robert Redford.

Festival počinje 22. siječnja i traje do 1. veljače u Park Cityju u saveznoj američkoj državi Utah. Ove je godine na festival je prijavljeno 8.061 kratkometražnih filmova, a izabrano je njih 60 u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog kratkometražnog filma.

Radnja Kokoške smještena je u opkoljeno Sarajevo 1993. godine, a govori o šestogodišnjoj djevojčici Selmi kojoj otac kao rođendanski poklon šalje kokoš. Režiju i scenarij potpisuje Una Gunjak, direktor fotografije je Matthias Pilz, montažerka je Anja Siemens, a skladatelj je Bernd Schurer. Uloge u filmu odigrali su Mirela Lambić, Esma Alić, Iman Alibalić i Mario Knezović. Producentica je Jelena Goldbach iz njemačke producentske kuće Zak Film Productions, a hrvatski koproducent je Siniša Juričić iz Nukleus filma. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kokoška je dosad osvojila 21 festivalsku nagradu, a nominirana je i za 27. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film, koja se 13. prosinca dodjeljuje u Rigi.

Na Sundanceu će ove godine biti prikazano 118 dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova iz 29 zemalja svijeta. Prijavljeno je 12.166 filmova. 

>> Kosac, Broj 55 i Otok ljubavi za nagradu Ljubljanskog festivala LIFFE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije