Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čast Stephenu Daldryju

Kino Billy - novost na Motovun film festivalu

Kino Billy
Foto: Motovun film festival
21.07.2014.
u 14:47

Daldry, stari festivalski znanac i prijatelj ove godine dolazi na u Motovun po sedmi put nakon sedmogodišnje pauze te će zajedno s direktorom Igorom Mirkovićem otvoriti festival

Motovun Film Festival koji počinje u subotu 26. i traje do 30. srpnja publici predstavlja i novo festivalsko kino – Kino Billy. Novo kino nalazi se na mjestu nekadašnjeg Bambus bara, a u čast festivalskog prijatelja i ovogodišnjeg gosta Stephena Daldryja nosi ime Billy, po naslovnom liku njegovog debitantskog filma i prvog dobitnika nagrade Propeler “Billy Elliota”.

Stephen Daldry slavni je britanski redatelj (“Billy Eliot”, “Sati”, “Žena kojoj sam čitao”, “Jako glasno i nevjerojatno blizu”) čiji je svaki dugometražni film koji je snimio bio nominiran za Oskara. “Billy Elliot” bio je njegov prvi film, a motovunski Propeler 2000. godine bio je jedna od prvih nagrada za ovaj film. Ispostavilo se da je ta nagrada bila vizionarski dodijeljena tada skoro potpuno nepoznatom filmu koji je kasnije nominiran za čak 13 nagrada BAFTA (osvojili glavni glumac Jamie Bell i scenarist Hall) te tri Oscara (režija, scenarij i sporedna ženska uloga). 

Daldry, stari festivalski znanac i prijatelj, jedan od mnogobrojnih zaljubljenika u filmski festival 277 metara iznad realnosti, ove godine dolazi na u Motovun po sedmi put nakon sedmogodišnje pauze. Budući da se u svakom prijateljstvu s vremena na vrijeme osjeti pravi trenutak za spontanu prijateljsku gestu, Motovun Film Festival osjetio je da je upravo ovo 17. izdanje prava prilika da Festival uzvrati povjerenje i oda počast ovom velikom redatelju – i zato novo motovunsko kino nosi ime Kino Billy. Kino Billy bit će svečano otvoreno prvog dana festivala, a otvorit će ga direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković te Stephen Daldry.

>> Umjetnik govori o dokumentarcu “Projekt rak” ne odričući se kontroverznog 68-škog kreda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije