Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon o filmu

Kina bi mogla postati veće filmsko tržište od SAD-a

Kineski parlament
Foto: Reuters
1/4
10.03.2016.
u 14:10

U veljači 2015. godine bilježi veću zaradu od SAD-a, a tijekom istog razdoblja ove godine prestigla je tržište Sjeverne Amerike.

Kineska vlada u srijedu je donijela odluku o donošenju zakona koji bi potaknuo rast filmske industrije u zemlji, rekao je to Zhang Deijang, predsjednik Nacionalnog narodnog kongresa.

Nakon usporedbi prošlogodišnjeg rada, u govoru u Pekingu najavio je ciljeve za 2016. godinu. Zakon bi stoga produbio reforme u kulturalnom sektoru i promovirao filmsku industriju, javlja One India.

Stručnjaci kažu da bi Kina mogla prestići najveće svjetsko tržište filma, ono američko i to do kraja 2020. godine. Neki nagađaju da bi se to moglo dogoditi već ove godine, posebice nakon usvojenog novog zakona.

Prošle godine kineska filmska industrija zaradila je rekordnih 6.8 milijardi dolara, što je godišnji porast u zaradi od 48.7 posto.

U veljači 2015. Kina bilježi veću zaradu od SAD-a, a tijekom istog razdoblja ove godine prestigla je tržište Sjeverne Amerike.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

>> Narod protiv O.J.Simpsona: Američka kriminalistička priča

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:32 10.03.2016.

Ajmo Cinestar, dajte neku kinesku romanticnu komediju.

BR
Brankko
20:24 21.03.2016.

Ako i zanemarimo osobni standard -- ta Kina ima milijardu ljudi više nego SAD! Broj stanovnika: 1.320.000.000 prema 320.000.000 -- nešto više nego četiri puta veći broj. Nekadašnje želje socijalističkih vođa (u državama koje više nisu nikakve socijalističke -- toto u Kini nije baš neki socijalizam, ni u kom smislu) da se "prestigne Amerika" -- ostvarive su samo u vremenu poslije tih kojekakvih "socijalizama". Ostvarive, no hoće li se ostvariti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije