Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi film

"Inkarnacije" Isusa Krista žive u Rusiji, Brazilu i Velikoj Britaniji

'isus_nnn_kul_120111'
Foto: ''
1/3
12.01.2011.
u 14:09

Britanski Mesija je skvoter, narkofil i sitni kriminalac, nedavno je izašao iz zatvora, a bio je – tajni agent!

U programu prošlog Zagreb film festivala mnogima je promakao "Ja sam Isus", debitantski dokumentarac Valerie Gudenus i Heloise Sartorato, nastao u Bennetonovu inkubatoru za mlade umjetnike. Na sreću, film sada kreće na putovanje po domaćim kinima. U dokukinu Croatia igra od petka.

"Ja sam Isus" sniman je ukupno godinu i pol na tri kontinenta, a prati muškarce koji tvrde da su nova inkarnacija Isusa Krista.

Od smijeha do nelagode

Njihove su pojave od humoristične do zastrašujuće, a zajedničke su im snažne karizme koje privlače vjerne sljedbenike.

Od stereotipa (lažnog) Mesije najviše odudara David Shayler, bivši britanski tajni agent, osuđen zbog dilanja povjerljivih dokumenata novinarima, koji je nakon izlaska iz zatvora, zahvaljujući halucinogenim gljivama, postao religiozan, i to tako što je "spoznao" da je upravo on novi Isus.

Mesija na gljivama

Danas živi sa skupinom skvotera od kojih su mnogi skeptični prema njegovu "poslanju". Odbacuje tekovine surovog kapitalizma pa ravnopravno sa svojim drugovima živi od hrane ukradene iz kontejnera velikih trgovačkih centara.

Za razliku od njega, u blagodatima materijalnog i te kako uživa INRI Christo, dokona brazilska trash TV zvijezda u bijeloj togi s krunom na glavi, koju svakodnevno tetoši mala vojska poslušnih sljedbenica, među kojima su uglavnom mlade, privlačne žene.

Nedostaje dubine

Najuvjerljiviji je, a samim time i onaj koji gledatelja ispunjava najvećom nelagodom, Visarion, misteriozni muškarac čija rijetka ukazanja u surovom Sibiru iščekuje oko pet tisuća sljedbenika. Mnogi od njih odbacili su ugodne živote u zapadnoj Europi kako bi se nastanili bliže "Mesiji".

Šteta je samo što njihove bizarne priče nije snimio malo iskusniji redatelj, koji bi možda više prodirao u dubinu likova, no i uz povremeno frustrirajuću površnost mladih redateljica riječ je o filmu koji svojom bizarnošću (i nekim vrlo snažnim prizorima) zaslužuje pažnju kinopublike.

Ključne riječi

Komentara 6

TY
Tyrael
20:48 12.01.2011.

Likovi iz bajke...

NE
neos
19:05 12.01.2011.

Isus se neće inkarnirati jer je uskrsnuo i uzašao. Čeka se njegov POVRATAK, iako se zapravo ne može reći da nas je napustio i otišao jer je sa nama cijelo vrijeme. To je misterij koji je lako shvatljiv za onoga tko ima vjeru a potpuno stran samoživim egoistima kakvih je danas previše. Rješenje ovoga problema spoznaje je sljedeći : u materijalnom poimanju važi- ne vjerujem dok ne vidim, dok u duhovnom važi- ne vidim dok ne vjerujem. Mir s vama.

Avatar Časna seka
Časna seka
20:00 12.01.2011.

Neće se Isus vratiti dok nam je Kosorica premijerka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije