Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avvantura Film Festival Zadar

Ida, Pawela Pawlikowskog osvojio Zlatnu Marašku na ovogodišnjem Avvantura Film Festivalu u Zadru

Avvantura Film Festival
Foto: Avvantura Film Festival
1/4
31.08.2014.
u 08:52

Novitet ovogodišnjeg festivala svakako su i glavne nagrade, izlivene u zlatu i srebru koje simbolizirju plod višnje maraške, a djelo su zlatarskog dizajnera Nikole Zrinščaka, vlasnika Zrin nakita.

Završen je 5. jubilarni Avvantura Film Festival u Zadru i to dodjelom nagrada najboljim filmskim ostvarenjima iz ovogodišnje konkurencije.

Najbolji film osvojio je po prvi puta dodjeljenu Zlatnu Marašku, a debitantski film Srebrnu Marašku, a na prepunom zadarskom Forumu s nestrpljenjem se dočekalo proglašenje pobjednika čiju listu Vam donosimo u nastavku:

  • NAJBOLJI FILM U SEKCIJI EUROPSKE KOPRODUKCIJE: IDA by Pawel Pawlikowski
  • NAJBOLJI FILM SEKCIJE PRVI I DRUGI FILM: LOVE STEAKS by Jakob Lass
  • NAJBOLJI FILM U EYE ON FILMS SEKCIJI: NINGEN by CAGLA ZENCIRCI and Guillaume Giovanetti
  • NAJBOLJI KRATKI FILM: AUSCHWITZ ON MY MIND by Assaf Machnes
  • SPECIAL MENTION U SEKCIJI PRVI I DRUGI FILM: BEFORE SNOWFALL by Hisham Zaman
  • NAJBOLJI REDATELJ: BENCE FLIEGAUF for JUST THE WIND
  • NAJBOLJE GLUMICE: AGATA TRZECUCHOWSKA i AGATA KULESZA for IDA
  • NAJBOLJI GLUMAC: ŽELJKO MARKOVIĆ for BARBARIANS

Novitet ovogodišnjeg festivala svakako su i glavne nagrade, izlivene u zlatu i srebru koje simbolizirju plod višnje maraške, a djelo su zlatarskog dizajnera Nikole Zrinščaka, vlasnika Zrin nakita. Osim nastavljanja tradicije utemeljene od strane njegovog djeda, istu je prilagodio vremenu u kojem živimo i u svoj posao uveo jedinstvenu tehniku rada unikatnih zlatarskih proizvoda putem sofistivirane 3D opreme koju ujedno jedini i posjeduje u Hrvatskoj.

Zlatna i Srebrna Maraška odlaze u trajno vlasništvo dobitnika, autora najboljeg filma iz natjecateljskog dijela festivala kao i autoru najboljeg debitantskog filma.

Opraštajući se od zadarske publike direktor festivala Sergej Stanojkovski rekao je kako je sretan što je peta Avvantura uspješno protkela, a taj uspjeh najviše duguje zadraskoj publici koja je sjajno prihvatila repertoar i odazvala se na projekcije gotovo svih filmova prikazanih u protkelih 7 dana. To je ujedno i poticaj da se još bolje pripremimo za festival iduće godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije