navigacija Film 64
zlatna nagrada

'I love YU' Irene Škorić nagrađen na festivalu u Houstonu

''I love YU'' je snimljen se na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća te u današnje vrijeme

Foto: Anto Magzan/Pixell

Kratkometražni igrani film "I love YU" redateljice i scenaristice Irene Škorić osvojio je Zlatnu nagradu za najbolji kratki igrani film u kategoriji drame na WorldFestu – međunarodnom filmskom festivalu održanom  4.–13. travnja 2014. u Houstonu.

Ovo je 47. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina, mnogi danas poznati redatelji na Worldfestu su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i dr.

''I love YU'' je snimljen na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća te u današnje vrijeme. Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

– Autorska mi je radost otkrivati jednu nepoznatu Rijeku, kao čudesnu i još neistraženu pozornicu ne samo za ovaj već i neki budući film – komentirala je redateljica Škorić.

Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana.

Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Međunarodna premijera filma održana je u rujnu prošle godine na filmskom festivalu u Montrealu (Festival des Films du Monde / World Film Festival), a Zagrebačku premijeru film će imati  25. travnja u 20 sati, u SC-u na Danima hrvatskog filma, u kategoriji igranog filma.

I love YU insert from Irena Skoric on Vimeo.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (11 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija