Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNA EUROPA

Hrvatski filmaši povukli 403.300 eura iz fonda EU

17.06.2014., Karlovac - Projekcijom animiranih filmova i programom Najbolje iz djecje filmske kuhinje poceo je Four River Film Festival. Marija Ratkovic Vidakovic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
31.10.2014.
u 14:42

U kategoriji pojedinačnih projekata MEDIA je prvi put odobrila financiranje čak četiri hrvatske produkcije

Voditeljica MEDIA ureda Hrvatske Martina Petrović izvijestila nas je o sjajnim rezultatima fonda EU Kreativna Europa, prema kojima su naši filmaši u drugom krugu ovogodišnjeg natječaja u potprogramu MEDIA povukli ukupno 205.100 eura, što s rezultatima iz prethodnih natječajnih krugova čini ukupno 403.300 eura samo u ovoj godini.

Najveći pojedinačni dobitnik je ZagrebDox, koji je dobio 22.000 eura za generalni festivalski program, te još 24.000 eura ZagrebDox Pro, namijenjen trajnom obrazovanju i umrežavanju filmskih profesionalaca iz regije i svijeta.

U kategoriji pojedinačnih projekata MEDIA je prvi put odobrila financiranje čak četiri hrvatske produkcije – igrani film "Nosila je rubac črleni" redatelja Gorana Dukića i igrano-animirana TV serija za predškolsku djecu "Pričaj mi, pričam ti" redateljice Marine Andree Škop dobili su po 30.000 eura, dok su dokumentarni filmovi "Dani ludila" Damiana Nenadića i "U potrazi za izgubljenom državom" redateljice Marije Ratković Vidaković (na fotografiji) dobili po 25.000 eura.

Za distribuciju europskih filmova novac je dobilo pet tvrtki: Po 5300 eura pripalo je Blitz film i video distribuciji, Discoveryju i umjetničkoj organizaciji Zagreb film festival, 6000 eura dobila je tvrtka Pa Dora, 10.600 eura pripalo je Continental filmu, a pravi rekorder novoosnovana je tvrtka M.R.T.N. MEDIA koja je za distribuciju četiri europska filma dobila čak 16.600 eura. 

>> Europa je svjetski lider u kreativnoj industriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije